Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Kerst heeft een rauwe rand, maar ook zulke mooie herinneringen' | TV 22, 23, 24 december

21 december 2023 · Leestijd 3 min

Dit weekend staan de afleveringen van 'Ik mis je' in het teken van kerst. Zo zie je bijvoorbeeld het verhaal van Esther, die haar man Ronald verloor. Al jarenlang zijn ze collega’s, maar als Ronald op Tweede Kerstdag voor Esther komt koken, slaat de vonk over. Vanaf dat moment is kerst hún feestje. Lees hier meer over de uitzendingen van het weekend van 22, 23 en 24 december 2023.

Vrijdag 22 december 16:23 op NPO1

Kerstuitzending

Kijken

Esther Hoogstad-Polman

Al jarenlang zijn ze collega’s, maar als Ronald op Tweede Kerstdag voor Esther komt koken, slaat de vonk over. Vanaf dat moment is kerst hún feestje dat ze elk jaar vol enthousiasme vieren, onder meer met het verzamelen van gekke kerstballen. Na Ronalds overlijden weet Esther niet of ze nog kerst wil vieren, totdat ze een bijzondere kerstbal krijgt.

Ysbrandt Wermenbol

Ysbrandt en zijn grote liefde Sandra werken jarenlang keihard aan een succesvol restaurant. Kerst is de mooiste tijd van het jaar; Sandra weet overal de sfeer te brengen en geniet van de gezellige decembermaand. Na haar overlijden is het zoeken voor Ysbrandt hoe hij deze tijd van het jaar invult.  

Corine Nijland

Als Lucas niet bij het optuigen van de boom is, dan moeten de ballen er weer uit om de kerstboom opnieuw te versieren. Kerst is helemaal zijn ding, hij geniet van alle versiering en gezelligheid. Zonder hem zal Kerst nooit meer hetzelfde zijn voor zijn moeder Corine, dat is zeker. Toch probeert Corine op haar manier, kerst een beetje bij het graf van Lucas te brengen, met hulp van een goede vriendin. 

Zaterdag 23 december 18:22 op NPO2

Herhaling 

Kijken

Maria van Maren

Als haar man Rob ziek wordt, zegt Maria geen kerst meer te willen vieren zonder hem. Daar kan geen sprake van zijn, vindt Rob, en hij besluit dat de kerstspullen direct van zolder moeten worden gehaald, ook al is het zomer. In de weken die volgen zorgt hij dat iedereen die hem bezoekt kerstcadeaus en gedichten krijgt. Maria legt een prachtig kerstboeket op zijn graf en vertelt aan presentator Arjan Lock hoe Rob haar, zelfs na zijn dood, bleef herinneren aan zijn liefde voor haar.

Jessica Tulis

Jessica viert dit jaar voor het eerst kerst zonder haar moeder Anja. Hun laatste kerst was een bijzondere: als Jessica vlak voor kerstmis hoort dat haar moeder Anja niet lang meer te leven heeft, besluit ze haar bruiloft te vervroegen

Zondag 24 december 9:02 op NPO2

Kerstuitzending

Kijken

Antje Robbe

Nadat Antjes dochtertje Hope vlak na haar geboorte overlijdt, staat haar leven op z’n kop. Ze is moeder geworden, maar kan niet moederen. Omdat ze plekken mist om te rouwen, bedenkt ze een plek waar mensen kunnen komen om juist in de donkere decembermaand de naam van hun overleden geliefde te noemen. Een plek waar ook de naam van Hope wordt genoemd.

Barbara Zwaan

Tijdens de kerstnacht waken Barbara en haar zus bij het bed van hun moeder. Bij het opgaan van de zon, op Eerste Kerstdag, blaast haar moeder haar laatste adem uit. Barbara denkt met dankbaarheid en tederheid terug aan die bijzondere laatste momenten samen.

Jessica trouwt tijdens haar moeders laatste kerst

Lees ook over:

Jessica trouwt tijdens haar moeders laatste kerst
8 tips: de kerstdagen doorkomen als je rouwt

Lees ook over:

8 tips: de kerstdagen doorkomen als je rouwt

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--