Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blog Esther | 'Ik ga helemaal los, wat heb ik dit gemist!'

4 augustus 2021 · Leestijd 3 min

Je moet er van houden: uren slenteren door de stad en kleren kopen. Dennis wilde altijd alle winkels af, om vervolgens toch weer bij de eerste winkel te eindigen. Esther past tegenwoordig liever voor dit winkelgeschuifel, maar vandaag komt daar ineens verandering in.

Het is zaterdag, het hele land lijkt uitgelopen naar Alkmaar. En precies op deze dag besluiten Rob en ik nog even een rondje door de stad te doen. Ik hou absoluut niet van dat geslenter en na een half uur schuifelen, ben ik het altijd wel zat. Dat was vroeger wel anders.

Onderbroek

Toen Dennis en ik nog geen kinderen hadden waren wij zo’n beetje elk weekend in de stad te vinden. Utrecht was onze favoriet. Dennis hield van mooie merkkleding. Ik snapte dat nooit. Zoveel uitgeven voor een onderbroek als je de helft betaalt bij een andere winkel. Hij werd er blij van.

Dennis was niet iemand  die in tien minuten tijd in dezelfde winkel een tas vol kleding kocht, en dan het komende half jaar weer klaar was. Nee, het liefste kocht hij iedere maand iets. Dan keek hij bij zes verschillende winkels naar schoenen om vervolgens bij de eerste winkel zijn schoenen te kopen.

De eerste drie winkels keek ik nog enthousiast met hem mee, maar daarna liep ik als een echte man achter hem aan te slenteren. Ik wist allang dat het eerste paar het zou worden. 

Tentje

De Sting was de winkel waar Dennis het beste slaagde. Ik vond het ook een fijne winkel en ik zocht altijd graag met hem mee. Vooral als hij zijn stijl weer eens helemaal wilde aanpassen. Dan moest er een nieuwe garderobe komen en gingen we samen helemaal los. 

De dag was compleet als we in een leuk tentje een wijntje en een biertje dronken. 

Hot naar her

Nu loop ik met Rob in de Sting. Het is de eerste keer dat we samen kleding shoppen. Rob koopt zijn kleding meestal online, maar nu wil hij weleens iets anders. Het wordt een andere stijl dan hij gewend is.

Ik ga helemaal los, ren van hot naar her met een stapels kleding. Dit heb ik gemist! Het voelt net alsof ik voor Dennis kleding uitzoek. Exact dezelfde stijl. Hij past broeken die Dennis ook zou passen en als hij twijfelt, hoor ik hem zeggen: “Ik kijk toch nog even verder.” In plaats van een zucht van irritatie lach ik nu en maakt mijn hart een sprongetje.

Traantje

Als Rob de paskamer uitkomt, loopt er een klein traantje over mijn wang. Ik vertel ik hem dat dit mij zo blij maakt. Mooie herinneringen komen naar boven. Hij belooft mij vaker samen te shoppen.

We maken de dag helemaal compleet met een drankje op het terras. Proost, op Dennis! 

Blog Esther | ‘Het is net of Rob mijn papa is’

Lees ook over:

Blog Esther | ‘Het is net of Rob mijn papa is’
Blog Esther | De operatie van Stijn (Deel 2): ' Het duurt te lang. Is er iets misgegaan?'

Lees ook over:

Blog Esther | De operatie van Stijn (Deel 2): ' Het duurt te lang. Is er iets misgegaan?'

Geschreven door

Esther van der Plaat

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--