Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Tattoo | 'Je zag duidelijk dat hij geknokt had, er stond een strijd op zijn gezicht'

10 mei 2022 · Leestijd 2 min

In deze rubriek vertellen mensen over hun herinneringstattoo aan een overleden dierbare. Deze keer deelt Janita het verhaal achter de afbeelding in haar nek, die zij plaatste als een herinnering aan haar vader.

Als Janita’s vader na een hartstilstand en -infarct in coma terecht komt, is het iedere dag afwachten of hij het gaat halen. Wonder boven wonder, komt hij hier na tweeënhalve week uit. “We waren zo gelukkig dat we hem eindelijk weer konden knuffelen en met hem konden praten,” zegt Janita. 

Maar de blijdschap slaat snel om in verdriet, als Janita’s vader na anderhalve week alsnog overlijdt. “Ik was vooral boos, ik dacht: Hoe moet ik verder zonder jou? Je zag duidelijk dat hij geknokt had, er stond een strijd op zijn gezicht.” 

Uncharted

“Mijn vader was een clown. Hij maakte soms het grapje: ‘Als ik er niet meer ben, moet je een tattoo laten zetten. Dan kan je aan mensen laten zien hoeveel je van me houdt.’” Dus dat doet Janita. De tekst in haar nek, If I could go back again, I’ll go back again, komt uit het lied Uncharted van Kensington. De regel slaat op haar vaders strijdlust. “Als hij de kracht had om bij ons terug te komen, had hij dit gedaan.” 

Kijkend naar haar tattoo van haar vaders hartslag en de tekst, voelt ze verdriet, maar ook blijdschap en trots. “Vaak denk ik: Pap, dit is voor jou, ik ben blij dat het op mijn lichaam staat.” 

Tattoo Janita-2
Volg jij Ik mis je al op Instagram?

#ikmisje

Volg jij Ik mis je al op Instagram?
Tattoo | 'Zeg me dat ik hem niet hoef te begraven!' riep ze

Lees ook over:

Tattoo | 'Zeg me dat ik hem niet hoef te begraven!' riep ze
Tattoo | 'Wat waren we trots op ons kindje'

Lees ook over:

Tattoo | 'Wat waren we trots op ons kindje'

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--