Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TV | Hanna's moeder overlijdt aan anorexia: “Uiteindelijk hebben we haar gevraagd: ‘Wat heb je nodig?’ ‘Liefde,’ was haar antwoord"

Zondag 8 mei 2022 om 08:55 uur op NPO 2

8 mei 2022 · Leestijd 2 min

In Ik mis je op zondag 8 mei 2022 spreken Arjan en Marleen met Hanna en Ennio over rouw, troost en liefde voor hun moeders wie ze missen.

Kijk nu

Hanna Laskewitz-van Overbeek 

“Als ik mijn moeders dagboeken lees, dan denk ik vaak: wat was jij wijs en wat heb je ons veel gegeven,” vertelt Hanna Lakewitz-van Overbeek. Haar moeder overlijdt op 66-jarige leeftijd aan de gevolgen van de eetstoornis anorexia. Zolang Hanna het zich kan herinneren heeft haar moeder al last van deze ziekte. Maar als de kinderen het huis uit zijn, gaat het steeds slechter met haar. Dan wordt ze in 2012 gedwongen opgenomen in het ziekenhuis. Ze voelt zich daar doodongelukkig en zit diep in een depressie. “Uiteindelijk hebben we haar gevraagd: ‘Wat heb je nodig?’ ‘Liefde,’ was haar antwoord. Dat hebben we haar gegeven. We moesten haar loslaten. Ze kon weer werken en kwam er weer bovenop. Tot de anorexia haar inhaalde.” 

Ennio Drost 

Troost, veiligheid, bescherming, helemaal jezelf mogen zijn. Daar denkt Ennio Drost aan als hij vertelt over zijn moeder, die bruisend in het leven stond. Rond Moederdag hoort ze dat ze ongeneeslijk ziek is. Als ze een paar maanden later overlijdt, voelt het voor Ennio als een amputatie. Hij mist haar veiligheid als hij worstelt met zijn homoseksualiteit. 

TV | Els is zwanger als haar moeder plotseling overlijdt

Lees ook over:

TV | Els is zwanger als haar moeder plotseling overlijdt
TV | 'Ik kan niet huilen, dat heb ik nooit gedaan'

Lees ook over:

TV | 'Ik kan niet huilen, dat heb ik nooit gedaan'

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--