Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TV | Els is zwanger als haar moeder plotseling overlijdt

Zaterdag 7 mei 2022 om 18:50 uur op NPO 2

6 mei 2022 · Leestijd 2 min

In Ik mis je op zaterdag 7 mei 2022 spreken Arjan en Marleen met Els en Mitzi over rouw, troost en liefde voor wie ze missen.

Kijk nu

Els Koopman 

“Ik kan er nu wel vrede mee hebben dat ik zonder mijn moeder verder moet. Maar dat ze mijn zoontje Moos niet ziet opgroeien, vind ik echt heel jammer.” Els Koopman is zwanger als haar moeder plotseling een hersenbloeding krijgt. Haar moeder raakt in coma en overlijdt vijf weken later. Els snapt niet dat mensen haar nooit hebben gewaarschuwd voor wat rouw eigenlijk is. ‘Ik had niet kunnen voorzien dat rouw zo’n pijn doet. Ik moest zelf ineens moeder zijn en voelde me tegelijkertijd heel erg kind van mijn moeder, die er niet meer was. Wat miste ik het dat ze zei: ‘Je doet het goed.’”  

Mitzi de Kock-Hamers  

“Als ik me zorgen maakte, zei mijn vader altijd: ‘Straks, als je oma bent, dan is het over,’” vertelt Mitzi de Kock. “En dan was het goed.” Haar vader overlijdt in 2010 plotseling aan een aneurysma, een bloeding van de buikslagader. Helaas kan ze geen afscheid meer van hem nemen. “We hadden een heel bijzondere vader-dochterband. Hij keek altijd met zo’n trotse blik naar mij. Dat gaf me zoveel kracht. Die liefde voel ik nog steeds. En die gaat nooit meer weg.” 

TV | Wahids broer (22) krijgt kanker: 'Hij is in mijn armen gestorven'

Lees ook over:

TV | Wahids broer (22) krijgt kanker: 'Hij is in mijn armen gestorven'
Jurgen: 'Luna's (9) laatste wens was om met ons te trouwen' (Deel 1)

Lees ook over:

Jurgen: 'Luna's (9) laatste wens was om met ons te trouwen' (Deel 1)

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--