Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Elmar is 17 als zijn moeder plotseling overlijdt | TV 22, 23 en 24 september

22 september 2023 · Leestijd 3 min

Dit weekend zie je bij 'Ik mis je' weer prachtige en diverse verhalen over verlies, rouw, en verder leven. Bekijk hier de programmering voor het weekend van 22, 23 en 24 september 2023.

Vrijdag 22 september

Kijken

Elmar Levy

Twee handen op één buik was Elmar met zijn moeder. Haar humor en warmte staan hem nog levendig voor de geest. 17 was hij toen hij haar verloor, en nog dagelijks mist hij haar.

Jannie Hietland

Jannie verliest op vijfjarige leeftijd haar broer Henkie van 10 jaar plotseling door een ongeluk. In die tijd werd er niet over gepraat, gewoon doorgaan, werken op de boerderij. Nu, meer dan 70 jaar later, komt Jannie aan haar rouw toe. Lees hier ook een interview met Jannie.

Nathalie Tweeboom

Ze waren onafscheidelijk, Nathalie en haar grote liefde Mario. “We waren voor elkaar gemaakt, we waren 10 jaar samen, veel te kort”. Als hij plotseling overlijdt aan een hartaanval, is het niet te bevatten. Om de dag is Nathalie even bij het graf. "Dat zou hij maar niets vinden hoor, hij zou denken, kom op, leef verder. Wees vrolijk. Maar ik vind het een fijne plek. Hier kom ik tot rust.”

Zaterdag 23 september

Herhalingen

Kijken

Familie Schouten

'Positief mens, sociaal mens, vredestichter, maar vooral was hij puur', staat er op de grafsteen van Herman. Voor zijn nicht Lotte is hij een bijzondere en zorgzame oom, met het syndroom van Down. Ook zijn broer Rutger mist Herman en is er trots op dat hij zijn broer was. Lees hier ook een interview met Lotte.

Rowan Killian

De letter 'H' van opa Huib staat achter zijn oor getatoeëerd. Rowan Killian aait er elke dag wel even overheen, om zo even aan zijn geliefde opa terug te denken, die hem altijd beertje noemde en hem van die stevige knuffels gaf.

Zondag 24 september

Kijken

Koos Pols en Natascha Pols

Nog maar 3 maanden sinds het overlijden van zijn vrouw Tetty staat Koos, samen met zijn schoondochter, bij haar graf. “Ze was mijn prille jeugdliefde, mijn eerste en voor mijn gevoel ook de laatste. Die blijft altijd bij me. Het was zo’n bijzondere vrouw.” Het gemis is groot. “Maar er komt een moment dat we weer samen zijn, daar geloven we in.”

Jolanda, Karin, Jolanda en Petra

Wanneer hun gezamenlijke vriendin Marieke ziek wordt, ontstaat er tussen de vier vrouwen een nieuwe vriendschap. Sinds het overlijden van Marieke hebben ze een ‘Marieke-dag’ in het leven geroepen, een dag dat ze samen zijn en hun dierbare vriendin Marieke herdenken. Ook nu zijn ze samen op de natuurbegraafplaats, met picknickkleden, thee en koek en vol warme herinneringen.

Jannie (74) zocht twee jaar geleden hulp voor haar uitgestelde rouw

Lees ook over:

Jannie (74) zocht twee jaar geleden hulp voor haar uitgestelde rouw
Lotte nam afscheid van haar oom: ‘Hij voelde als een broer voor mij’

Lees ook over:

Lotte nam afscheid van haar oom: ‘Hij voelde als een broer voor mij’

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--