Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Familie organiseert wandeltocht ter nagedachtenis aan overleden moeder

9 april 2018 · Leestijd 3 min

Rouwen is zwaar. Verdriet hebben doet pijn en kan je op onverwachte momenten overvallen. Daarom is het soms fijn als je ‘zelf iets kunt doen of ondernemen’ bij het verwerken van verdriet. Zo ook de familie Lamont, die ter nagedachtenis van hun veel te vroeg overleden moeder en echtgenoot – een wandeltocht organiseert:

Zwaar verlies

“Onze moeder Nicole was amper 61 jaar oud toen ze op 13 april vorig jaar overleed,” vertelt dochter Sylvie Lamont aan de Vlaamse krant Het laatste nieuws. “Ze sukkelde al even met haar gezondheid, maar de klap kwam daarom niet minder hard aan. Om dit uiterst negatieve gevoel van het veel te vroege overlijden om te zetten in iets positiefs, stelde ik voor om een wandeltocht te organiseren.”

Sylvie krijgt haar vader en broers niet direct enthousiast. Ze draaien bij wanneer Sylvie aangeeft dat het organiseren van deze activiteit hen juist kan helpen om de herinnering aan hun moeder en echtgenote levend te houden, en om haar dood te verwerken: “Met dit initiatief willen we het zware verlies een plaats geven.”

Sylvie (rechts) met vader en broers (FB)
Sylvie (rechts) met vader en broers (FB).

Opbrengst goed doel

Dus; aanstaande zaterdag 21 april kan iedereen die geïnteresseerd is, deelnemen aan een wandeltocht van ongeveer 10 km in Kruishoutem, Oost-Vlaanderen. Het parcours loopt langs een aantal plaatsen die in het leven van Nicole een speciale betekenis hadden. Tegen betaling van een kleine bijdrage kun je aansluiten bij deze wandeltocht. Of laat je sponsoren voor de loop, want de opbrengt gaat allemaal naar een goed doel: het Kinderkankerfonds waar Nicole zelf ook bij betrokken was.

De familie hoopt jaarlijks een activiteit te organiseren waarmee ze én Nicole herinneren én geld ophalen voor een goed doel.

Tastbaar herinneren

Op Ik mis je vind je verschillende andere manieren waarop mensen iets tastbaars doen of maken om hun dierbare te eren en herinneren:

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--