Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gedicht | 'Lente'

25 april 2023 · Leestijd 2 min

Net zoals een winter eindeloos kan lijken, kan het verlies van een dierbare je in het donker achterlaten. Maar na elke winter komt de lente en ook na een donkere tijd zal het weer licht worden. Ennio Drost verwoordt dit in het gedicht 'Lente'.

De lente is Ennio’s meest geliefde tijd van het jaar. "Er zit een belofte in verpakt," zegt Ennio. "Als ik het moeilijk had zei mijn moeder altijd tegen mij: ‘Lieverd onthoud, het wordt altijd weer lente, de pijn gaat voorbij, dan zal je sterker zijn en opnieuw mogen beginnen.'” Ook na haar overlijden houdt Ennio zich vast aan deze boodschap.

Lente

Hoe lang het ook lijkt te duren
De nacht duurt maar kort
Onthoud, het komt goed
Omdat je weet
Dat het altijd weer lente wordt

Over Ennio Drost

Onder zijn schrijfnaam 'Kleine broer schrijft' schrijft Ennio Drost gedichten om zijn hart en hoofd met elkaar verbonden te houden. Zijn gedichten gaan over geloof, liefde en over de moeilijke momenten van het leven, en Ennio hoopt dat anderen er troost uit kunnen halen. Gedichten van Kleine broer schrijft zijn te lezen op @kleinebroerschrijft op Instagram.

Disclaimer

Bovenstaand gedicht en afbeelding is met toestemming van Ennio overgenomen. Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze inhoud is niet toegestaan zonder toestemming van de schrijver.

Blogger worden voor ‘Ik mis je’? Lees snel verder!

Lees ook over:

Blogger worden voor ‘Ik mis je’? Lees snel verder!
Gedicht | ‘Ergens in mij woon je, spreek je, lach je, leef je'

Lees ook over:

Gedicht | ‘Ergens in mij woon je, spreek je, lach je, leef je'

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--