Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blogger worden voor ‘Ik mis je’? Lees snel verder!

19 april 2023 · Leestijd 3 min

Herkenning biedt troost. Daarom is ‘Ik mis je’ op zoek naar nieuwe bloggers. Wil jij schrijven over je dagelijks leven na het verlies van je dierbare, en vertel je graag verhalen? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wegens een enorme hoeveelheid aan reacties (waarvoor bedankt!) duurt het langer dan verwacht om op alle blogs te reageren. We zijn je niet vergeten en je krijgt zo snel mogelijk een persoonlijke reactie van ons!

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent om blogger te worden voor de website van Ik mis je.

Misschien schrijf je al langer, of misschien heb je nog nooit over je verlies geschreven. Mensen met én zonder schrijfervaring zijn welkom.

Ik mis je blogs zijn er om (h)erkenning én hoop te bieden aan wie een dierbare moet missen. Een blog mag ontroeren, schuren, maar kan ook humor bevatten. Het is vooral belangrijk dat jij eerlijk durft te zijn over de plek van rouw in jouw dagelijks leven.

Blogger worden? Stuur een proefblog:

  • Maximaal 500 woorden
  • Ongeveer 2-5 regels per alinea
  • Kies één duidelijk en thema voor je blog en kom hier in je blog op terug. Dit thema komt vaak vanzelf naar voren door bijvoorbeeld iets wat je de afgelopen week raakte, iets opvallends wat gebeurde of een mooi inzicht dat je opdeed.
  • Gebruik korte zinnen, simpel, vermijd overbodige woorden. Wissel evt. kortere zinnen af met een wat langere zin zodat je tekst niet staccato wordt.
  • Gebruik details, dat geeft de lezer het gevoel erbij te zijn. Neem de lezer mee.
  • Bij elke blog stuur je een eigen foto, die je bij de blog vindt passen.
  • Mail de blog naar ikmisje@eo.nl o.v.v. Proefblog. In de mail stel jezelf kort voor: Wie ben je? Wie mis je? Hoe oud ben je? Wat is je thuissituatie? Waarom wil je graag bloggen?

De redactie maakt een selectie en neemt binnen enkele weken contact met je op als we de blog op onze website willen plaatsen. We plaatsen jouw tekst nooit zonder toestemming.

Zo werkt bloggen voor Ik mis je

Ongeveer één keer in de drie weken schrijf je een blog. De precieze frequentie spreek je af met een Ik mis je-redacteur. Deze redacteur denkt wanneer nodig met je mee, redigeert de blog, en stuurt deze terug. Soms geeft de redacteur opbouwende tips om jouw schrijfvaardigheden te verbeteren. Je blog verschijnt daarna op ikmisje.tv, op onze Facebookpagina en soms ook op Instagram. Er is een kleine vergoeding beschikbaar per blog (bedrag in overleg). Na een afgesproken aantal (proef)blogs evalueert de redacteur met jou hoe het bloggen gaat, en of we weer een nieuw aantal blogs afspreken. Ongeveer één keer per jaar ontmoeten we elkaar tijdens een bloggersmeeting in het EO-gebouw.

Hoe ziet een blog eruit? Neem eens een kijkje tussen de blogs van Patricia, Esther, Petra of Jurgen.

Over Ik mis je

Met een weekbereik van 150.000 unieke bezoekers per week is Ikmisje.tv het grootste online rouwplatform van Nederland. Ik mis je is te zien op TV, en te vinden op Facebook en Instagram. Op onze website vind je levensverhalen, muziektips, gedichten, de mogelijkheid om een kaarsje aan te steken én Last but not least: blogs!

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--