Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dagboek Catharina #12 | ‘Kon hij het maar over doen, een kleine beslissing anders nemen’

5 augustus 2022 · Leestijd 2 min

Catharina kijkt naar een foto van het kruispunt waar haar broer Kees verongelukte. Het roept veel bij haar op: ‘Alsof de foto een herkansing weergeeft.’

Kon hij het maar over doen, een fractie van een seconde langer wachten. Een kleine beslissing anders nemen. Zijn voet van het gaspedaal, een blik naar links en dan van schrik vol op de rem. Net op tijd. En niet net te laat.

'Maar het leven geeft zelden een herkansing'

Het is een surrealistisch plaatje: een foto van het kruispunt, de bus die van links komt. En verder leeg. Ruimte. Alsof de foto een herkansing weergeeft. Maar het leven geeft zelden een herkansing. En deze keer zeker niet.

Steek in mijn buik

Ik kijk gefascineerd naar de foto die ik van het kruispunt maakte. Een rustig plaatje en zo zwaarbeladen. Ik verbaas me over het onschuldige beeld van de passerende bus. Sinds het ongeluk zie ik elke bus als hard en gevaarlijk. Nooit eerder dacht ik aan het ongenadig harde materiaal, het verpletterende gewicht en de kracht van de beweging. Nu is het onlosmakelijk aan het kleine woordje ‘bus’ verbonden. Ook na maanden voel ik mijn buik steken bij het zien van een bus op straat. En ik heb er al zoveel gezien. Zou dat ooit nog veranderen? Komt er ooit nog een dag dat een bus weer gewoon een bus is?

Blog Jurgen | 'Het is tijd om mijn emotionele rugzak te ordenen'

Lees ook over:

Blog Jurgen | 'Het is tijd om mijn emotionele rugzak te ordenen'
Dagboek Catharina #13 | Samen in de afgrond staren

Lees ook over:

Dagboek Catharina #13 | Samen in de afgrond staren

Geschreven door

Catharina de Riet - Neven

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--