Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bente (7) zat in vlucht MH17: haar hockey-teamgenootjes delen ontroerende herinneringen

12 juli 2019 · Leestijd 3 min

Zusjes Sophie (12), Fleur (10) en Bente (7) zaten met hun moeder aan boord van vlucht MH17. Vijf jaar na deze ramp worden de meisjes worden nog steeds erg gemist door hun vriendinnen. Het hockeyteam van Bente bezoekt nog elk jaar haar graf.

Nog maar zes of zeven zijn ze; de teamgenootjes van Bente’s hockeyteam ‘Argentinië’. Elke zondagochtend trainen ze samen tijdens de zogenaamde Kabouterhockey op hockeyclub Gooische. Spelenderwijs leren ze het spelletje kennen en spelen ze korte wedstrijdjes tegen andere ‘landen’ zoals India, Engeland of Nederland.

Nooit meer Bente

Tot op 17 juli 2014. Het bericht dat vlucht MH17 is neergestort, komt keihard aan bij zowel coach Juliëtte als bij de teamgenootjes van Bente. Juliëtte: ‘Ik hoorde het vreselijke bericht al vrij snel van een teamgenoot. Veel kinderen waren met vakantie, maar tijdens de stille tocht die later in Naarden-Bussum werd georganiseerd was het hele team compleet. Alle ouders waren er ook bij.’

Samen naar het graf

Nog altijd bezoekt iemand vanuit het toenmalige team Argentinië jaarlijks het graf van Bente en haar zusjes Fleur en Sophie. Van te voren hebben de ouders onderling contact om af te stemmen wie er gaat. Soms gaat één teamgenootje, maar andere jaren gaan meerdere kinderen met hun ouders.

De beste hockeyster van de hemel

Vijf jaar na het overlijden van Bente denken de teamgenootjes van Bente terug aan haar. Ieder op hun eigen manier hebben ze iets gemaakt ter herinnering aan hun vriendin. Een tekening, een foto of een geluidsfragment.

Vriendinnetje Roos heeft een ontroerende video gemaakt, waarin ze zegt te hopen dat Bente in de hemel een tophockeyster is geworden.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Lotta deelt een spraakbericht met een herinnering aan een speelafspraakje met Bente.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Indy, Claire, Feline en Mickey herdenken Bente met foto’s.

Speciale uitzending Ik mis je – Vijf jaar na MH17

Peter van der Meer vertelt over het verlies van zijn dochters Sophie, Fleur en Bente in een speciale uitzending van Ik mis je. Deze uitzending staat in het teken van vijf jaar na de MH17-ramp. Presentatoren Minella en Arjan spreken ook met luchtmachtpiloot Dick van Gasteren en met Jaap en Diana Westerveld over het verlies van hun (schoon)zus.

Wil je op de hoogte blijven van deze bijzondere uitzending en de extra’s bekijken die niet op tv te zien zijn? Meld je dan aan bij deze speciale Facebookpagina. Of neem een kijkje op ons Instagramaccount

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--