Sophie (12) kwam om het leven in vlucht MH17: vriendinnen delen herinneringen

Zusjes Sophie (12), Fleur (10) en Bente (7) zaten met hun moeder aan boord van vlucht MH17. Vijf jaar na deze ramp worden de meisjes worden nog steeds erg gemist door hun vriendinnen. Twee van Sophie’s vriendinnen delen herinneringen aan hun mooie vriendschap.

Aanstekelijke lach

Sophie is twaalf jaar als ze overlijdt. Floor en Emma, twee vriendinnen uit haar hockeyteam, hebben warme herinneringen uit die tijd. Ze herinneren zich vooral haar aanstekelijke lach en het plezier dat ze samen hadden. Beiden delen ze een persoonlijke herinnering aan hun vriendinnetje van vroeger.


Lieve Soof,

Emma

Samen veel gelachen op het veld, naar het d-gala gegaan, en kampioen geworden in dat jaar! Ik weet nog goed dat tijdens onze laatste hockeywedstrijd we met zijn tweetjes achterin grapjes zaten te maken en erg de slappe lach kregen. Jouw lach was altijd erg aanstekelijk, dus dan zat iedereen met de slappe lach op het veld. Ik ben heel erg blij dat ik je heb mogen leren kennen, en dat we samen met Flo, Do, Alex, Linn, jij en ik zulke leuke en grappige herinneringen hebben overgehouden aan dat hockey jaar. Ik zal deze herinneringen altijd blijven koesteren en zal altijd nog aan je blijven denken. 

Liefs,
Emma 

Sophie vriendinnen

Sophie (rechts achterin), Emma (rechts voorin) en vriendinnen

Het hockeyteam van Sophie wordt kampioen!

‘Jouw lach was altijd erg aanstekelijk’


Floor

Sophie was een heel gelukkig, enthousiast en blij meisje. Op het hockeyveld was ze altijd heel fanatiek en gemotiveerd. Ze had een hele aanstekelijke lach die je van verre kon aanhoren. Aan het logeren bij mij thuis heb ik hele mooie herinneringen overgehouden. Dan deden we onze onesies aan en hadden we de leukste tijd. Dit zijn herinneringen die ik nooit zal vergeten en deze zullen mij altijd dierbaar blijven.’
– Floor

 

Sophie (links), Floor (rechts) en vriendinnen

Het hockeyteam meisjes Md4 van hockeyclub Gooische

‘Dit zijn herinneringen die ik nooit zal vergeten’

Speciale uitzending Ik mis je – Vijf jaar na MH17

Op zaterdag 13 juli vertelt Peter van der Meer over het verlies van zijn dochters Sophie, Fleur en Bente in een speciale uitzending van Ik mis je. Deze uitzending staat in het teken van vijf jaar na de MH17-ramp. Presentatoren Minella en Arjan spreken ook met luchtmachtpiloot Dick van Gasteren en met Jaap en Diana Westerveld over het verlies van hun (schoon)zus. De uitzending is te zien op zaterdag 13 juli om 18:05 op NPO2.

Wil je op de hoogte blijven van deze bijzondere uitzending en de extra’s bekijken die niet op tv te zien zijn? Meld je dan aan bij deze speciale Facebookpagina. Of neem een kijkje op ons Instagramaccount

Bekijk ook