Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Brief aan mijn vader, mijn maatje, de allereerste man in mijn leven

1 juli 2019 · Leestijd 3 min

Yvonne vierde dit jaar de allereerste Vaderdag zonder haar vader. Hij was niet alleen haar vader, maar ook haar maatje en de allereerste man in haar leven. Ze schrijft hem een liefdevolle brief.

Lieve Pa,

Dit jaar was allereerste Vaderdag zonder jou. Het gemis is groot en het voelt zo leeg, nu je niet meer bij mij bent.

Nooit meer samen…

Nooit meer dagelijks een telefoontje, soms wel vijf keer per dag. Of even op visite, omdat we zo vlakbij woonden. Nooit meer samen boodschappen doen.

Je was een man met een zwaar verleden, die nu zijn rust heeft gevonden. Een man van weinig woorden, maar ik weet dat je van mij hield. En ik hield en hou nog steeds van jou.

11 September, de datum dat je bent overleden; die dag zal ik nooit meer vergeten. Jij wilde dat ik sterk was en ben en dat probeer ik ook. Maar soms…

Mijn vader, mijn maatje

Soms komen de tranen en stromen ze over mijn wangen. Want tja, jij was mijn alles. Mijn vader, mijn maatje en de allereerste man in mijn leven. Mijn vader. Wat ben ik trots en blij dat ik jouw dochter ben .

Elke dag praat ik met jou. Of ruik ik jouw geur en weet ik dat je bij mij bent. Jouw vingerafdruk heb ik in een hart laten zetten die nu als hanger aan een ketting hangt. Toen we de vingerafdruk maakten, was dat zo bijzonder. Het was namelijk de Y in spiegelbeeld en dat is de beginletter van mijn naam.

Mijn maatje, voor altijd in mijn hart

Deze Vaderdag vierde ik met een gebakje en denken aan jou. Want jouw lichaam is vergaan, maar jouw geest blijft voortbestaan. Je zit voor altijd in mijn hart.

En ook al heb ik het soms moeilijk, dan denk ik aan de mooie dingen die wij samen mochten beleven. Als ik een roodborstje zie, denk ik aan jou, want toen we de sleutels van het huis inleverden, was daar ook een roodborstje. Alsof dat zeggen wilde: ‘Het is goed, ik ben er bij’.

Lieve pa ,

Love you to the moon and back

Yvonne

Zou jij ook graag een brief schrijven aan iemand die jij mist en deze geplaatst zien op onze website? Lees hier dan waar je je brief naar toe kan sturen.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--