Gedicht | ‘Ogenblik’ over onverwachts verlies van een dierbare

Eén enkel ogenblik, een plotseling overlijden, kan je leven op zijn kop zetten. Margreeth Ras schreef het gedicht ‘Ogenblik’, dat gaat over het abrupte, totaal onverwachte overlijden van een dierbare.

Plotseling verlies

Wanneer een dierbare plotseling overlijdt kan dit je als nabestaande compleet overvallen. Je toekomst valt ineens in duigen en het is pijnlijk dat je geen afscheid hebt kunnen nemen. Het kan langer duren voordat het écht doordringt dat jouw dierbare niet meer terugkomt. Misschien zijn er nog dingen die je heel graag had willen zeggen, of voel je je schuldig dat je de overledene langere tijd niet gezien hebt.

Eén ogenblik verandert alles, maar de mooie herinneringen en de liefde voor iemand blijven altijd bestaan. Margreeth Ras weet dit mooi te verwoorden in het gedicht ‘Ogenblik’, dat zij schreef met een abrupt verlies in gedachten.

Ogenblik

Eén enkel ogenblik
één afgrijselijk moment
alles altijd anders
alles altijd onbekend
twee delen in het leven
eentje voor en eentje na
ontvangen en verloren
twee emoties, lach en traan
drie gedachten, drie verlangens
wat was, is en wat blijft
verleden, heden en toekomst
gister kan nooit morgen zijn
vier woorden eeuwigdurend
vier woorden op een rij
geen ogenblik kan dat verbreken
ik hou van jou
en jij van mij

Over de auteur

Margreeth Ras is tekstschrijver voor diverse (christelijke) koren en solisten. Daarnaast schrijft ze gedichten en verscheen onlangs haar gedichtenbundel ‘Troost’.

Disclaimer

Het gedicht ‘Ogenblik’  is met toestemming van de auteur overgenomen. Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze inhoud is niet toegestaan zonder toestemming van de de auteur.

Bekijk ook