Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Zonder mijn oma was ik niet compleet' | TV 12, 13 en 14 januari 2024

12 januari 2024 · Leestijd 3 min

Dit weekend zijn er opnieuw mooie, troostende en hoopvolle verhalen over rouw in 'Ik mis je'. Zo vertelt Kelly over haar oma, bij wie ze zich altijd veilig voelde. Een jaar na oma's overlijden ontmoet ze de liefde van haar leven. Kelly heeft het er moeilijk mee dat ze hem niet aan haar oma kan voorstellen.

Vrijdag 12 januari 16:31 op NPO1

Kijken

Liane Koelewijn

De moeder-dochterrol was in de relatie tussen Liane en haar moeder soms omgedraaid. Haar moeder worstelt in haar leven met depressies en haar gezondheid. In de laatste periode van haar leven bloeit er iets open tussen haar moeder en Liane.

Jaap Oosterhof

Waar Jaap is, is Erna en andersom. Nu ze er niet meer is, probeert hij zelf de dingen te doen die zij altijd voor hem deed. Het bezoeken van haar graf geeft hem weer nieuwe moed.

Farhad Didari

De moeder van Farhad weet in moeilijke tijden altijd hoop te houden, uitdaging na uitdaging wordt overwonnen. Het is dan ook een klap wanneer duidelijk wordt dat ze niet meer beter kan worden. Nu koestert Farhad de wijze woorden die zijn moeder hem meegaf.

Zaterdag 13 januari 18:25 op NPO2

Herhaling

Kijken

Atie Bijsterveld

Als haar dochter ziek wordt, gaat ze reizen met een camper om nog te genieten van de tijd die ze heeft. Ze werd uiteindelijk 36 jaar na een ziekbed van bijna 7 jaar. Ook haar man Jan verloor ze.

Elmar Levy

Twee handen op één buik was Elmar met zijn moeder. Haar humor en warmte staan hem nog levendig voor de geest. 17 was hij toen hij haar verloor, en nog dagelijks mist hij haar.  

Zondag 14 januari 9:02 op NPO2

Kijken

Margo en Jan Wullink

Jan en Margo bezoeken samen het graf van hun ouders. Jan en Margo denken terug aan een jeugd als schipperskinderen. Met een dweiltje en een touw om hun middel al op jonge leeftijd leren zwemmen en bij een volle sluis snel even een duik nemen. Liefdevol kijken ze terug op een bijzondere jeugd.

Kelly van der Bij

Het veilige plekje in haar jeugd was voor Kelly bij haar oma. Arm in arm shopten ze, ze schreven elkaar brieven en deelden hun geloof. Dat Kelly geen afscheid van haar kon nemen toen ze overleed, is nog altijd een pijnlijke herinnering. Regelmatig is ze nog bij het graf van haar oma om even te zitten en een brief aan haar te schrijven om te vertellen wat er in haar omgaat. 

Myrthe verliest haar broer (26): ‘Waarom zag ik niet hoe slecht het werkelijk ging?’

Lees ook over:

Myrthe verliest haar broer (26): ‘Waarom zag ik niet hoe slecht het werkelijk ging?’
Gedicht | 'Ik weet niet hoe ik nu verder moet'

Lees ook over:

Gedicht | 'Ik weet niet hoe ik nu verder moet'

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--