Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zondag 4 april 2021 (eerste Paasdag), 8:55 uur op TV

29 maart 2021 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Emy Jansen 

‘Halleluja, prijs de Heer met blijde galmen!’ Emy Jansen hoort het haar opa nog roepen, als ze het met hem over Pasen heeft. Hoewel Emy zich vroeger schaamde voor haar opa’s blijmoedige houding in het geloof, kan ze daar nu alleen maar trots op zijn. Nu ze bij het graf van haar lieve opa staat, is ze ervan overtuigd dat het met de dood niet afgelopen is. 

Wibe Postma 

‘Je belooft elkaar trouw in ziekte en gezondheid, maar je hebt dan nog geen idee wat dat kan betekenen.’ Dat zegt Wibe Postma die zijn vrouw Gerry in de laatste zeven jaar van haar leven bijna fulltime heeft verzorgd. Zijn buurvrouw en zijn kinderen sturen hem er in die tijd regelmatig op uit om een blokje te gaan fietsen of muziek te gaan maken in de kerk. Dat zijn dé momenten waarop hij weer even kan opladen. ‘Dat heb je ook nodig, dat er aandacht is voor jou als mantelzorger.’ 

Rien Ariës 

‘Mijn vader is met niks begonnen. Hij had een hamer, een beitel en een stuk steen.’ De ouders van Rien Ariës beginnen een bedrijf in grafstenen. Zijn vader is een echte vakman, maar krijgt reuma en overlijdt op 67-jarige leeftijd. Rien en zijn broer nemen het bedrijf over. Met dankbaarheid denkt Rien aan zijn ouders terug. 

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--