Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zondag 2 augustus 2020, 8.55 uur op TV

26 juli 2020 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Thera van Es 

‘Het is tien maanden geleden gebeurd. Alex had altijd een lach en humor. We waren dol op elkaar. Het is ongelooflijk dat ik hier nu zo sta.’ Dit vertelt Thera van Es aan presentator Arjan Lock. Haar man Alex beroofde zichzelf van het leven, niet lang nadat hij de diagnose burn-out had gekregen. Thera’s emoties gaan nog alle kanten op. 

Jannine Kamman 

Jannine Kamman gaat met haar 13-jarige zoon Bart naar het ziekenhuis voor zijn gebroken arm. Ze gaan naar huis met de diagnose dat Bart een tumor heeft. Op de terugweg probeert Jannine dit heftige nieuws voorzichtig met hem te bespreken, maar Bart is haar al vier stappen voor. 

Petra Baks

Petra Baks en haar vader zitten allebei in een rolstoel vanwege een erfelijke spierziekte. Daardoor is hun band erg hecht. Op 7 januari 2017 overlijdt Petra’s vader – haar steunpilaar – totaal onverwacht aan een dubbele longembolie. Petra: ‘Hij dacht niet in beperkingen maar in mogelijkheden, dat is wat ik mis.’

Doorpraten

Ben je zelf iemand verloren door zelfdoding en wil je daarover praten? Je kunt altijd gratis bellen met het nummer 0900-0113 voor een gesprek en aan hen je vragen stellen. Je kunt daar ook terecht als je zelf te maken hebt met gedachten over zelfdoding. Ook kun je via de website www.113.nl gratis en anoniem chatten met deskundige vrijwilligers. 

– Deze gesprekken werden eerder uitgezonden op 28 april 2018 of 28 april 2019-

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--