Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaterdag 25 december 2021 | Eerste Kerstdag | 8:55 uur op TV

20 december 2021 · Leestijd 2 min
Bekijk de uitzending

Marrianne Geerts

Marrianne Geerts is net zwanger van haar vierde kindje. Ze ziet er naar uit om dit nieuws te delen met haar moeder en haar zus. Maar dat moment komt niet. Marrianne’s moeder en zus komen om het leven bij de vliegramp bij Faro op 21 december 1992. Marrianne weet nog precies waar ze was toen ze het hoorde: ‘Ik was misselijk en zat in bed wat te eten. De radio stond aan. Toen hoorde ik over een vliegtuig boven Portugal en wist ik het: ze zijn er niet meer.’ De zwangerschap eindigt in een miskraam. Kerst heeft jarenlang een zwart randje. Hoe is dat nu voor Marrianne?

Ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de vliegramp bij Faro werd een monument opgericht.

Jetty van Harten

Op de uitvaartliturgie van Wim, de man van Jetty van Harten, staat: ‘Het is nooit zo donker geweest of het wordt weer licht.’ Dat is ook zijn motto in het leven. Voor Jetty betekent dit dat zij zich na zijn overlijden mag richten op de toekomst. ‘Angst voor de dood maakt plaats voor dankbaarheid. Ik ben dankbaar voor mijn kinderen, voor mijn herinneringen aan Wim en voor hoe ik geworden ben door hem: een blij mens.’ 

Piet van Diggelen

Piet van Diggelen mag niet meer bij zijn grote liefde Anja op bezoek komen in het verpleeghuis. Het Coronavirus heerst. Anja is daar anderhalf jaar geleden opgenomen omdat ze een vorm van dementie heeft. Op een ochtend krijgt hij een telefoontje dat ze is overleden. Het is een hard gelag. 

Blog Patricia | ‘Ook met kerst mag het verdriet gevoeld worden’

Lees ook over:

Blog Patricia | ‘Ook met kerst mag het verdriet gevoeld worden’
Zaterdag 25 december 2021 | Kerstspecial 19:15 uur op TV

Lees ook over:

Zaterdag 25 december 2021 | Kerstspecial 19:15 uur op TV

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--