Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaterdag 24 april 2021, 18:40 uur op TV

18 april 2021 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Pieter de Vreugd 

‘Kom je naast me zitten en wil je mijn boek uit de tas pakken?’ Dat vraagt Barbera aan Pieter de Vreugd die bij haar in de klas komt op de middelbare school. Ze heeft een spierziekte en zit in een rolstoel. Ze heeft bij alles hulp nodig. Omdat Pieter haar voor vol aanziet, ontstaat er een hechte vriendschap. Als Barbera door een longontsteking onverwachts overlijdt, is het voor hem een grote schok.  

Jolanda Pauwels  

Elke week zet Jolanda Pauwels verse bloemen op het graf van haar vader en steekt ze een kaarsje aan. Ze komt dan even tot rust. Toen haar gezonde vader naar de bakker ging, kreeg hij op de fiets een hartstilstand. Jolanda was er snel bij en kon hem nog een keer vertellen hoeveel ze van hem hield. 

Marijtje de Ruyter-Boer 

‘Die klos zegt alles: wie hij was, zijn werkzame leven als stratenmaker, dit was mijn broer.’ Marijtje de Ruyter-Boer legt de klos die Kees gebruikte bij zijn werk als stratenmaker op zijn graf. Als Marijtje gaat studeren, gaat ze bij haar oudste vrijgezelle broer wonen. Daardoor wordt de band met hem sterker. Heel veel jaren later krijgt  hij totaal onverwacht een hersenbloeding na een gezellige familiedag. 

Bea Buist  

Als de wekker gaat, merkt Bea Buist dat haar man Erik niet meer wakker wordt. Hij heeft een harstilstand gekregen. De liefde van Erik voor haar en zijn twee jonge kinderen was zo sterk dat Bea toch verder kan. Als ze voor de tweede keer in haar leven een fantastische man ontmoet, weet ze zeker dat Erik en hij vrienden zouden zijn geworden. 

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--