Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaterdag 20 november 2021, 19:15 uur op TV

14 november 2021 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Richard Vrede 

Op de sterfdag van zijn moeder staat de goedlachse Richard Vrede bij haar graf. Zijn Surinaamse moeder heeft hem streng opgevoed. Dat was ook nodig, vindt Richard. Het overlijden van Richards broer is ze niet meer te boven gekomen. Richard denkt dat zijn moeder is gestorven van verdriet: ‘Ze heeft altijd gezegd: “Mijn kinderen moeten míj begraven en niet andersom.”’  

Arie van der Wal  

‘Je kan niet meer praten met iemand die er niet meer is. Je kan niet meer lachen met iemand die er niet meer is. Je kan niet meer huilen met iemand die er niet meer is. Maar je kan nog wél houden van iemand die er niet meer is,’ zegt Arie van der Wal. Hij noemt zichzelf een nuchtere polderboer, maar is dat wel zo? Als hij over het verlies van zijn vrouw Willeke vertelt, blijkt het tegendeel waar. 

Femke Lobach 

Als Femke Lobach haar Han ontmoet, krijgt ze direct veroveringsdrang. Samen worden ze volwassen. Een huwelijk, drukke banen en twee kinderen later, gaan ze uit elkaar. Door de tijd apart, bloeit hun liefde juist weer op. Tot Han tijdens een sportdag ineens in elkaar zakt en overlijdt. ‘Ik was zó boos dat hij me weer in de steek liet’. 

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--