Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaterdag 13 juli 2019, 18:05 uur, 5 jaar na MH17 op TV

7 juli 2019 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Peter van der Meer 

Peter van der Meer verliest bij de ramp met de MH17 zijn drie dochters Sophie (12), Fleur (10) en Bente (7). Groot is zijn ontreddering na het horen van dit nieuws. ‘Als de lichamen niet terug zijn dan geloof je het gewoon niet,’ zegt hij. ‘Mijn kinderen waren wonder boven wonder intact en kwamen een maand later naar Nederland. Wat ben ik blij dat ik ze nog gezien heb.’ Op de plaats van de ramp zijn een paar persoonlijke spullen van de meisjes gevonden. Die zijn heel kostbaar voor Peter.

Dick van Gasteren

Dick van Gasteren is een van de luchtmachtpiloten die de lichamen van de slachtoffers van de MH-17 ramp heeft teruggevlogen naar Nederland. Na de ceremonie op de luchthaven in Eindhoven lopen meer dan duizend nabestaanden langs het vliegtuig en bedanken Dick en zijn collega’s. Wanneer hij ze in de ogen kijkt en hun handen vasthoudt, voelt hij hun verdriet als een deken over zich heen vallen. Hoe gaat deze stoere professional hiermee om?

Jaap en Diana Westerveld 

‘Mijn zwager Henk had een nachtmerrie dat het vliegtuig neer zou storten. We hebben zijn angst weggewuifd, omdat vliegen toch de veiligste manier van reizen is,’ vertelt Jaap Westerveld. Henk en Ineke Tournier leven een jaar lang toe naar hun wereldreis. Ze zijn van plan Henks dochter te bezoeken, die daar woont. Hun vliegangst houdt hun niet tegen. Jaap drinkt nog koffie met ze op de dag van vertrek en herinnert zich goed hoe gespannen ze zijn. 

Wil je op de hoogte blijven van deze bijzondere uitzending en de extra’s bekijken die niet op tv te zien zijn? Meld je dan aan bij deze speciale Facebookpagina. Of neem een kijkje op ons Instagramaccount

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--