Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Fleur (10) zat in vlucht MH17: hoe zou haar leven er nu uit hebben gezien volgens haar vriendinnen?

12 juli 2019 · Leestijd 2 min

Zusjes Sophie (12), Fleur (10) en Bente (7) zaten met hun moeder aan boord van vlucht MH17. Vijf jaar na deze ramp worden de meisjes worden nog steeds erg gemist door hun vriendinnen.

‘Een vriendje met donker haar en blauwe ogen. En met humor, dat sowieso.’ Als het aan vriendinnen Noor, Samijn en Linde (alledrie 15 jaar) lag, had het vriendje van Fleur aan deze criteria voldaan. Als ze nog geleefd had. Maar Fleur zat aan boord van de MH17 en heeft de levensfase waarin haar vriendinnen nu in zitten, nooit mogen meemaken.

Fleur van der Meer

Wat als ze nu nog geleefd zou hebben? Hoe zou haar leven er dan uitzien? Zou ze een fanatiek hockeyster zijn geworden of had ze liever gekozen voor een gezelligheidsteam? En welke keuzes zou ze op school gemaakt hebben? Noor, Samijn en Linde schetsen, vijf jaar na het overlijden van Fleur, haar leven zoals het volgens hun geworden zou zijn.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Speciale uitzending Ik mis je – Vijf jaar na MH17

Op zaterdag 13 juli vertelt Peter van der Meer over het verlies van zijn dochters Sophie, Fleur en Bente in een speciale uitzending van Ik mis je. Deze uitzending staat in het teken van vijf jaar na de MH17-ramp. Presentatoren Minella en Arjan spreken ook met luchtmachtpiloot Dick van Gasteren en met Jaap en Diana Westerveld over het verlies van hun (schoon)zus. De uitzending is te zien op zaterdag 13 juni om 18:05 op NPO2.

Wil je op de hoogte blijven van deze bijzondere uitzending en de extra’s bekijken die niet op tv te zien zijn? Meld je dan aan bij deze speciale Facebookpagina. Of neem een kijkje op ons Instagramaccount

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--