Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Film ‘Last dance’ | Germain maakt af waar zijn overleden vrouw aan begon

16 april 2023 · Leestijd 2 min

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In ‘Last dance’ leert de 75-jarige Germain rouwen op een bijzondere manier: door een belofte aan zijn plotseling overleden vrouw belandt hij in een hedendaagse dansgroep. Deze film brengt de zoektocht van Germain op een warme manier en met humor in beeld.

Als Germain zijn vrouw verliest regelen zijn kinderen alles voor hem. Hij wordt overladen met zorg: telefoontjes, bezoekjes en ongevraagd advies. Zijn zoon maakt een strak schema en maakt zich zorgen om de gezondheid van zijn vader.

Maar Germain voelt zich betutteld en heeft het veel te druk voor alle aandacht. Hij heeft zijn vrouw namelijk iets beloofd: afmaken waar zij mee bezig was, een hedendaagse dansvoorstelling. En dus brengt Germain dagen in het theater door, zonder dat zijn familie het weet.

'Jouw aanwezigheid voel ik als ik dans'

Het rouwproces van Germain en de dansvoorstelling ontwikkelen zich gedurende de film. De kijker mag in zijn hart kijken door de ontluikende briefjes die hij aan zijn Lise schrijft: “Jouw aanwezigheid voel ik als ik dans. Ik mis je.” Ondertussen komt de theatervoorstelling dichterbij en de familie van Germain wordt steeds achterdochtiger. Dit zorgt voor grappige en soms ongemakkelijke scenes.

Last dance brengt op een warme manier de liefde tussen Germain en Lise in beeld, en vertelt op een positieve manier het verhaal van een man die zijn weg zoekt na het verlies van zijn grote liefde.

Kijken

Je kunt Last dance kijken op filmplatform Pici. Ook bracht Vedette de film op 30 maart 2023 uit in de bioscoop. Bekijk de trailer hier

Huisje, Boompje… Weduwe: documentaire over jonge weduwes Marieke en Marieke

Lees ook over:

Huisje, Boompje… Weduwe: documentaire over jonge weduwes Marieke en Marieke
Rouwvragen aan Manu Keirse | 'Waarom hoor ik niks van vrienden na het overlijden van mijn vader?'

Lees ook over:

Rouwvragen aan Manu Keirse | 'Waarom hoor ik niks van vrienden na het overlijden van mijn vader?'

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--