Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Huisje, Boompje… Weduwe: documentaire over jonge weduwes Marieke en Marieke

23 november 2021 · Leestijd 3 min

Hoe rouw je als generatiegenoten bezig zijn met álles behalve de dood? Marieke en Marieke verloren beide hun partner op 25- en 30-jarige leeftijd. In de documentaire ‘Huisje, Boompje… Weduwe’ zien we hoe Marieke en Marieke de draad van het leven weer oppakken. Op deze pagina lees je meer over de Mariekes, de documentaire en vind je blogs van Marieke en Marieke.

Over ‘Huisje, Boompje…Weduwe’

Marieke en Marieke hadden het voor elkaar: een mooi huis, fijn werk en het belangrijkste: een hele leuke man. Totdat ze op 25- en 30-jarige leeftijd hun partner verloren. De toekomst aan diggelen en het rouwproces begint. Maar: hoe doe je dat als generatiegenoten bezig zijn met álles behalve de dood? Eén ding is duidelijk: humor mag niet ontbreken. Op geheel eigen wijze proberen ‘widowchicks’ Marieke en Marieke de draad van het leven weer op te pakken. Bekijk de documentaire vanaf zaterdag 11 december om 17.00 op het Youtube-kanaal van 3LAB, of op maandag 13 december om 22.50 uur bij de EO op NPO 3.

Marieke en Marieke aan het woord

‘Websites over rouwen zijn vaak zo zwaar en beladen, dat het me tegenstond. Ja, het is super zwaar, maar nog zwaarder hoeven we het niet te maken. Ik was op zoek naar een manier om te rouwen zonder zwart randje. Ik merkte aan Marieke dat ze dezelfde behoefte had. En nu zoeken we samen naar een ‘frisser en fruitiger’ manier om te rouwen. Positiever in elk geval.’ Lees hoe Marieke en Marieke elkaar leerden kennen.

Marieke (29)

Marieke huisje boompje weduwe widowchicks documentaire

Het is drie weken voor de bruiloft van Marieke (nu 29) en haar partner S., als hij plotseling overlijdt. Haar hele wereld staat op zijn kop: ‘Ja, we gingen van trouwen naar rouwen,’ beaamt ze droogjes. Droogjes is haar rouwproces in elk geval niét. Veerkrachtig en levenslustig als Marieke is, laat ze zich niet zomaar uit het veld slaan. Ook niet als ze ruim drie jaar later wederom wordt getroffen door het noodlot.

Marieke (34)

Huisje boompje weduwe marieke widowchicks documentaire

Marieke (34) is bijna twee jaar getrouwd met KJ als hij plotseling overlijdt. ‘Ja, tot de dood ons scheidt kwam bij ons vrij snel,’ grinnikt ze ironisch. Als dertigjarige weduwe zoekt ze naar een manier om te rouwen, maar alles wat ze tegenkomt voelt vooral zwáár en beladen. Tot ze Marieke29 ontmoet en een hechte vriendschap ontstaat. Samen delen ze verdrietige momenten en vieren ze nieuwe mijlpalen.

Lees blogs van Marieke & Marieke

Marieke (29)

Blog Marieke | Het pinpas-avontuur

Lees ook over:

Blog Marieke | Het pinpas-avontuur
Weduwe Marieke (28): ‘Ik dacht dat ik de herinneringen aan S. nooit zou vergeten’

Lees ook over:

Weduwe Marieke (28): ‘Ik dacht dat ik de herinneringen aan S. nooit zou vergeten’

Marieke (34)

Weduwe Marieke (33) leert motor rijden: ‘In plaats van achterop, moet ik nu zelf sturen’

Lees ook over:

Weduwe Marieke (33) leert motor rijden: ‘In plaats van achterop, moet ik nu zelf sturen’
Blog Marieke | ‘Een ‘gewoon’ kopje koffie is een eerbetoon aan mijn man’

Lees ook over:

Blog Marieke | ‘Een ‘gewoon’ kopje koffie is een eerbetoon aan mijn man’
Foto’s: Mcklin Fotografie

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees ook onze privacyverklaring.