Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vader Jacques Beemsterboer: ‘Het verlies van een kind went nooit’

1 augustus 2017 · Leestijd 2 min

In december 2006 wordt Nadine Beemsterboer vermoord door haar ex-vriend. Voor haar ouders Wanda en Jacques Beemsterboer volgt een afschuwelijke tijd. Maar jaren later zitten ze tegenover de moordenaar van Nadine.

De dochter van Jacques Beemsterboer is om het leven gekomen door een misdrijf. De 20-jarige Nadine Beemsterboer werd door haar psychotische ex-vriend doodgestoken. Jacques: “Ik kan me niet voorstellen dat er een dag komt dat ik zeg ‘nou ben ik er klaar mee en heb ik het verwerkt. Ik wíl niet eens dat die dag er komt.”

Brief

Schermafbeelding 2017-07-27 om 15.22.42

Eerder al schreef Wanda, de vrouw van Jacques en de moeder van Nadine, een aangrijpende brief aan haar dochter.

Lieve lieve Nadine, En dan is het 10 jaar later. Het verdriet komt in golven over me heen. Ze zwellen aan. Ik verdrink, bijna. 

Lieverd, ik probeer deze pijn te verweven in mijn leven. Verwerken kan niet. Verwerken doet vermoeden dat er een einde is, een genezing. Die is er niet.

Het went nooit

Bekijk hieronder de video waarin Jacques & Wanda als ook hun andere dochter uitgebreid hun verhaal doen.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Nadine Foundation

Na de dood van zijn dochter richt Jacques de Nadine Foundation op. Deze organisatie zet zich in tegen zinloos geweld. Door zijn werk voor de Foundation spreekt Jacques veel met ouders die een kind missen. Ook spreek hij met daders van geweldsmisdrijven.

Jacques gunt nabestaanden vooral dat ze niet verteerd worden door boosheid en wrok: “Ik merk dat er vaak een last van de schouders afvalt als de wraakgevoelens verdwijnen. Maar dat wil niet zeggen dat je vergeeft.”

Bron: nhnieuws.nl

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--