Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Rianne werd op haar 13e wees

30 mei 2017 · Leestijd 2 min

Rianne Hoek (40) was tien toen haar vader overleed, drie jaar later verliest ze totaal onverwacht ook haar moeder. ‘Ik voelde enorme eenzaamheid, een zwarte leegte.’

Definitief

In een interview op visie.eo.nl. vertelt Rianne dat haar vader als tiener al een slechte gezondheid heeft, hij heeft een zeldzame bloedziekte, en ligt vaak in het ziekenhuis. Uiteindelijk overlijdt hij op 43-jarige leeftijd niet aan zijn ziekte, maar aan een bloedprop in zijn hoofd.

“Hij had zo vaak in het ziekenhuis gelegen dat zijn overlijden niet echt als een donderslag bij heldere hemel kwam. Maar toch: het is wel heel definitief. Ik was pas 10”, vertelt Rianne.

“Op een gegeven moment liep ik helemaal vast”

“Na het overlijden van mijn vader is de band met mijn moeder veel hechter geworden”, vertelt Rianne. “Gek misschien, maar ik heb in die tijd vaak gedacht: als zij ook komt te overlijden, trek ik het niet meer, dat besef leefde heel sterk bij mij. En helaas werd het werkelijkheid.” Rianne wordt wees.

Rianne’s moeder overlijdt op een woensdagavond als ze bij een kennis op bezoek gaat die tijdelijk in een caravan woont. “Ze zijn allebei gestikt, door een koolmonoxidevergiftiging: er was geen goede afvoer en de gaskachels brandden.”

Intens verdriet

Van haar moeders begrafenis herinnert Rianne zich vooral het intense verdriet. Na het overlijden van haar moeder wordt ze versneld volwassen en is ze aan het overleven. “Ik kwam wel onder de mensen, maar van binnen voelde ik een enorme eenzaamheid, een zwarte leegte. Op een gegeven moment liep ik helemaal vast.”

Rianne zoekt hulp en het lukt haar om uit de koker van verdriet te breken. “God heeft mij door een diep dal heen geholpen, en me al die tijd vastgehouden – ook toen ik Zijn hand nergens zag.”

Lees het hele interview met Rianne op visie.eo.nl.

Rianne met haar man en twee kinderen
Rianne met haar man en twee kinderen.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--