Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit wenst de redactie van Ik mis je jou toe, deze Kerst

24 december 2018 · Leestijd 5 min

Achter de schermen wordt er met veel liefde en zorg gewerkt aan Ik mis je. We vroegen aan collega’s Albert-Jan, Jacoleen, Marieke, Johan en Heleen: wat wens jij de bezoekers van Ik mis je toe, deze Kerst?

‘Wat wens jij de Ik mis je-bezoekers toe?’

Heleen

Ze zijn er weer, onherroepelijk komen ze elk jaar terug: de kerstdagen. De zogenoemde feestdagen, terwijl jij je misschien allesbehalve feestelijk voelt. Wat kun je je dan juist in de hoeveelheid van mensen eenzaam en alleen voelen. Is er iemand die jouw intense verlies kan meevoelen? Kan iemand beseffen hoe het voelt Kerst te vieren zonder partner, die weet hoe het is om weer op een jaar zonder moeder te moeten terugkijken?

Met Kerst vieren we dat het Licht naar de wereld kwam. Ik wens je toe dat je in deze dagen iets van dat Licht mag ervaren. In de mensen die jouw tranen zien, in de vrienden met wie je jouw verlies kunt delen. In een mooi gesprek tijdens het kerstdiner of een lief kaartje van je zus. Ik hoop dat deze mensen jouw donkere dagen een beetje licht kunnen geven. Wie weet krijgt Kerst dan toch nog een feestelijk tintje.

Een fijne Kerst, liefs,
Heleen – Eindredacteur Online

Johan

Laat je dierbaren met Kerst weten dat je van ze houdt, door de vier eenvoudige, maar zeer betekenisvolle woorden uit spreken: ‘Ik hou van jou’!

Fijne kerst!
Johan – Producer

‘Laat je dierbaren met Kerst weten dat je van ze houdt.’
Jacoleen

Een oud kerstliedje begint met:
‘Midden in de winternacht ging de hemel open.’
Voor veel mensen voelt de tijd na het verlies van een dierbare als een koude en donkere winternacht.
Ik wens je toe dat de hemel voor jou open mag gaan tijdens deze kerstdagen.
Dat je warmte en troost mag ervaren van God en van mensen om je heen.
Dat je lichtpuntjes mag zien en dat er gelegenheid is om goede herinneringen op te halen.
Veel licht en warmte toegewenst deze Kerst!

Jacoleen – Redacteur TV

‘Juist met Kerst keren we naar binnen in plaats van naar buiten.’

Kerst betekent voor mij: rust. Rust om te genieten van degenen die het allerbelangrijkste zijn; mijn man en kinderen. Wij kiezen er als gezin bewust voor om niet de hele Kerst van brunch via borrel naar kerstdiner te racen. Eerste Kerstdag eten we met familie, maar Tweede Kerstdag is voor ons viertjes. Dan gaan we altijd naar het ballet in de Stopera en ploffen we daarna in joggingbroek op de bank met comfort food en een fijne familiefilm. Niks moet, alles mag. Juist met Kerst keren we naar binnen in plaats van naar buiten.

Marieke – Productie-assistent

AJ

Als eindredacteur zie ik elke week alle verhalen en online artikelen die gaan over hoe iedereen op een eigen manier omgaat met verlies. Zonder dit werk had ik waarschijnlijk nooit naar Ik mis je op TV gekeken. Want in mijn eigen leven heb ik gelukkig niet met verlies te maken en een jong gezin heeft zo haar eigen hectiek. Er is een wereld van mensen die rouwen en een wereld van mensen die dat niet doen. En vaak weten mensen uit die tweede wereld zich ook geen raad met rouw, met tranen, met verdriet. We lopen er het liefst met een ruime boog omheen. Dat zullen jullie vast herkennen, het gevoel niet begrepen te worden, dat het lijkt alsof er in deze ‘perfecte wereld’ geen plek is om te praten over wat pijn doet.

‘Al jullie verhalen raken mij elke keer opnieuw, ze verrijken mijn leven.’

Door mijn werk ben ik met ‘jullie’ wereld in aanraking gekomen. Al jullie verhalen raken mij elke keer opnieuw, ze verrijken mijn leven. Ik wordt enorm opgebouwd door de kracht die jullie laten zien waarmee jullie uit een donker dal weten op te klimmen. Het zijn verhalen van hoop die in deze wereld een plek verdienen. Het zijn verhalen van troost die juist ook mensen die niet rouwen, enorm kunnen inspireren om in het leven van nu zich te richten op wat echt belangrijk is: relaties, vrienden, familie, elkaar. Ik wil jullie daarom enorm bedanken voor het delen van jullie verdriet op ons programma of online platform.

Ik hoop voor iedereen dat deze Kerst een tijd is waar beide werelden versmelten tot één. Waar mensen die rouwen getroost worden door zij die gelukkig zijn. Waar mensen in het drukke, hectische leven geïnspireerd worden door de kracht van hoop die jullie laten zien in alle verdriet. Een tijd van stilte, van gesprek, van tranen en een lach.

Kerst als tijd van ontmoeting, waarin niet met een boog om verdriet wordt heengelopen, maar waar we er voor elkaar zijn.

Met vriendelijke groet,
Albert-Jan – Eindredacteur Ik mis je

Redactieleden op de foto bovenaan v.l.n.r.: Sanne, Hanneke, Jacoleen, Naomi, Heleen.
Foto’s: Willem-Jan de Bruijn

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--