Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo houdt Kate de herinnering aan prinses Diana levend

1 oktober 2018 · Leestijd 2 min

Op deze verzameling foto’s is heel mooi te zien hoe de hertogin van Cambridge een eerbetoon brengt aan haar haar overleden schoonmoeder, prinses Diana.

Wat kan het fijn zijn om een verloren geliefde te herdenken met iets tastbaars dat je va hem of haar hebt. Sommige mensen dragen een sieraad van hun geliefde, anderen maken kussens of kleden van de kleding van de overledene. Zo kunnen bepaalde voorwerpen dragers van herinneringen zijn.

Hare Koninklijke Hoogheid de hertogin van Cambridge, of kort: Kate, geeft haar overleden schoonmoeder Diana vaak een speciale plek tijdens gelegenheden waar zij in het openbaar verschijnt. Bijvoorbeeld door het dragen van haar sieraden of dezelfde soort kleding.

De kleding na de geboorte van een kind

Deze foto is opvallend, omdat te zien is hoe de hertogin van Cambridge nagenoeg dezelfde kleding draagt als haar schoonmoeder. Beiden dragen een rode jurk met een wit kraagje. Kate was net bevallen van zoon Louis in april 2018, prinses Diana net van zoon Harry in 1984. Op meerde gelegenheden kiest Kate ervoor in haar kleding te verwijzen naar de prinses. Het lijkt erop alsof zij zo toch een band kan hebben met de schoonmoeder die zij nooit heeft gekend.

Diana-Kate-geboorte-zoon

De tiara van Diana

De hertogin van Cambridge draagt niet vaak een tiara. Op deze foto zie je dat Kate er een draagt die erg geliefd was bij prinses Diana. Ze draagt deze tiara tijdens de jaarlijkse receptie van Queen Elizabeth.

GettyImages-Kate-Diana
GettyImages-Diana

→ Bekijk de hele fotocollectie op Lindanieuws.nl

Bron: Lindanieuws.nl | Foto: Getty Images

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--