Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TV | 'Ik huil in inkt, ik schrijf het verdriet van mij af'

22 april 2022 · Leestijd 2 min

In Ik mis je op zaterdag 23 april 2022 praten Arjan en Marleen met Bert, Nelie en Marinka over rouw, troost en liefde voor wie ze missen.

Kijk nu

Bert en Nelie Wiersema

“Mannen willen wel huilen, maar de tranen komen niet”, vertelt Bert Wiersema bij het graf van zijn dochter Klarine. Op 31-jarige leeftijd overlijdt Klarine, echt een papa’s kindje, aan borstkanker. Tijdens haar ziekte schrijven ze samen een boek en nog steeds is voor Bert schrijven de manier om zijn gevoelens te uiten. "Ik huil in inkt, ik schrijf het verdriet van mij af.” Dat er juist op belangrijke momenten, zoals tijdens Klarines sterfdag en op Vaderdag, een regenboog aan de hemel verscheen, heeft Bert en zijn vrouw Nelie getroost en bemoedigd.

Marinka de Groot

Marinka en haar zus Gitte hebben een echte zussenband. “We vochten elkaar de tent uit, maar als het nodig was waren we er voor elkaar.” Gitte overlijdt totaal onverwacht tijdens een vakantie. Vlak daarvoor hebben de zussen nog als team meegedaan aan een beachvolleybaltoernooi, achteraf is dat de laatste keer te zijn dat de zussen samen zijn. Het strand is daarom een belangrijke plek voor Marinka om herinneringen op te halen aan haar zus, die ze vooral in de kleine dingen mist.

TV | 'Dat is de laatste keer dat ik zijn stem heb gehoord'

Lees ook over:

TV | 'Dat is de laatste keer dat ik zijn stem heb gehoord'
'Ik voelde me ontworteld: alsof ik een stukje jeugd was verloren'

Lees ook over:

'Ik voelde me ontworteld: alsof ik een stukje jeugd was verloren'

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--