Ga naar submenu Ga naar zoekveld

‘Vuurpijlen met boodschappen voor onze zoon schieten we de hemel in’ | TV 29, 30, 31 december 2023

29 december 2023 · Leestijd 3 min

Het nieuwe jaar ingaan zonder je dierbare. Hoe doe je dat? Ook in het weekend van 29, 30 en 31 december delen mensen in 'Ik mis je' verhalen over verlies en verder leven. Zo vertelt Wendy over haar zoon Levi, die gek was op vuurwerk. Iedere maand steekt haar gezin vuurpijlen voor hem af.

Vrijdag 29 december 16:31 op NPO1

Kijken

Wendy Nijhuis

Levi baalt ontzettend als hij op oudjaarsavond geen vuurwerk kan afsteken. Hij heeft leukemie en ligt in het ziekenhuis. Zijn ouders beloven hem dat ze dat met hem zullen inhalen zodra hij thuiskomt.

Maar Levi komt niet thuis. Op de avond van de condoleance wordt in het hele dorp vuurwerk afgestoken, speciaal voor hem. En één keer in de maand, op de 26e -de datum waarop Levi is overleden- schieten zijn ouders en broertje drie vuurpijlen voor Levi de lucht in. Daarna krijgt Wendy vaak berichtjes van dorpsgenoten die laten weten dat ze aan Levi denken.

Kevin Nindatu

Kevin is net 20 wanneer het hartje van zijn ongeboren zoontje stopt met kloppen. In één klap verandert alles. Jong en onbezonnen is hij dan niet meer. Nu, 16 jaar later, bezoekt Kevin nog regelmatig het graf van zijn zoontje om dichtbij hem te kunnen zijn.

Zaterdag 30 december 18:27 op NPO2

Herhaling

Kijken

Jannie Hietland

Jannie is 5 jaar oud wanneer haar broer Henkie van 10 jaar plotseling overlijdt door een ongeluk. In die tijd wordt er niet over rouw en verlies gesproken. Er moet gewerkt worden op de boerderij. Het leven gaat door. Nu, meer dan 70 jaar later, komt Jannie pas aan rouwen toe.

Leo Vroegop

Vreugde en verdriet liggen dichtbij elkaar voor Leo. Als zijn vrouw bevalt van hun eerste kind, krijgt zijn broer Siem zijn eerste chemokuur. Leo mist zijn broertje nog altijd ontzettend.

Zondag 31 december 9:03 op NPO2

Kijken

Gert en Sophia Gerritsen

Voor Matthias is oud en nieuw het mooiste moment van het jaar. Hij kickt op de knallen en kleuren van het vuurwerk. Sinds Matthias is overleden, is oud en nieuw voor zijn ouders Gert en Sophia een confronterende tijd. Ze gaan beide anders om met het verlies, maar allebei putten ze hoop uit Matthias’ rotsvaste geloof. Hoewel hij steeds zieker werd en steeds minder kon, voelde hij: God is altijd bij me.

Richard Nap

Mannen huilen niet, vindt Richard, maar als hij herinneringen ophaalt aan zijn vader, de man van wie hij zielsveel houdt, moet hij vechten tegen zijn tranen. Door de jaren heen ontdekt Richard dat hij steeds meer op zijn vader lijkt. Hij mist hem.

Kerst bij Ik mis je: verhalen, gedichten, muziek en tips

Lees ook over:

Kerst bij Ik mis je: verhalen, gedichten, muziek en tips
'De dood was voor hem een verlossing, maar voor ons is de pijn messcherp'

Lees ook over:

'De dood was voor hem een verlossing, maar voor ons is de pijn messcherp'

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--