Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Yolandes moeder was haar beste vriendin: 'We belden elkaar iedere dag' | 24, 25 en 26 november 2023

24 november 2023 · Leestijd 3 min

‘Ik mis je’ brengt het hele weekend ontroerende verhalen over verlies, rouw en troost. Zoals het verhaal van Yolande van Doornspeek, wiens moeder haar beste vriendin was en de spil van het gezin. Yolande: “Nadat mijn moeder overleed, ontdekten we dat mijn vader in een vergevorderd stadium dement was." Bekijk hier de programmering van 24, 25 en 26 november.

Vrijdag 24 november 16:27 uur NPO1

Kijken

Wil Overdijk

Bijna vijftig jaar getrouwd waren ze, Wil en zijn Mar. Mar is nog maar 58 als ze dementie krijgt. Wat volgt zijn tien zware jaren. Als Arjan aan Wil vraagt hoe de ziekte hun liefde veranderde, antwoordt ze: “Er veranderde niets. Onze liefde bleef hetzelfde.”

Bert Pierik

In navolging van zijn vader, opa en overgrootvader is Bert met enthousiasme beheerder van de begraafplaats Bergklooster. Bert vertelt over zijn vader. Door gebeurtenissen die zijn vader meemaakte in de oorlog werd hij een man met twee gezichten. Maar als Bert met zijn vader samenwerkte op de begraafplaats voelde dat altijd goed en vertrouwd.

Don Ilahibaks

Dons moeder gaf haar onvoorwaardelijke liefde aan Don en zijn broer. En een luisterend oor. Don kon zijn moeder alles vertellen omdat hij wist dat het bij haar veilig was. Nu ze er niet meer is, voelt het niet meer compleet. Don: “Nog elke dag is mijn moeder in mijn gedachten.”

Zaterdag 25 november 18:24 uur NPO2

Herhaling

Kijken

Wilma en Peter de Klerk

Pim was verstandelijk beperkt en had veel zorg nodig. Zijn ouders Peter en Wilma gaven die met heel veel liefde. Ze genoten enorm van hun zoon. Pim is bijna twintig jaar als hij door een ongeluk overlijdt. Al meer dan zestien jaar moeten ze hun zoon Pim missen. Peter en Wilma rouwen allebei anders, maar weten elkaar toch vast te houden.

Desirée Henzen

Als Desirée en haar schoonvader elkaar voor het eerst ontmoeten, is dat voor beiden even wennen. Desirée komt uit de grote stad en haar schoonvader, die een schoenmakerij heeft in Veenendaal, uit een plaats waar iedereen elkaar kent. Waar hij als vader de zorg voor zijn kinderen overlaat aan zijn vrouw, ontpopt hij zich als grootvader tot een zeer betrokken opa. Desirée haalt herinneringen aan hem op.

Zondag 26 november 9:02 uur NPO2

Op zondag 26 november is het Eeuwigheidszondag, een dag waarop overleden dierbaren worden herdacht en hun namen worden genoemd.

Kijken

Johan Schoorstra en Alinda Rozendaal

Johan kwam te vroeg ter wereld en had als kind extra zorg nodig. Zijn opa was er altijd voor hem. Hij kwam veel bij Johan langs. Johan mist zijn opa en Alinda haar vader. Liefdevol halen ze herinneringen op. Alinda vertelt dat ze, net als Johan, altijd op haar vader kon rekenenen.

Yolande van Doornspeek – van der Gronden

Ze waren beste vriendinnen; Yolande en haar moeder. Elke dag om stipt half negen belden ze elkaar. Haar moeder was de spil van het gezin. Als ze wegvalt, blijkt pas hoe ver gevorderd de dementie van Yolandes vader is.  

Anita’s man (43) overlijdt: ‘De dokter zei hem: “Meneer, u bent kerngezond”’

Lees ook over:

Anita’s man (43) overlijdt: ‘De dokter zei hem: “Meneer, u bent kerngezond”’
Blog Jurgen | ‘Ik vraag me wel eens af waarom ik dit doe’

Lees ook over:

Blog Jurgen | ‘Ik vraag me wel eens af waarom ik dit doe’

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--