Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'We probeerden hem te helpen maar we raakten hem kwijt' | TV 1, 2 en 3 december 2023

1 december 2023 · Leestijd 3 min

Dit weekend zie je bij 'Ik mis je' weer ontroerende verhalen over verlies, rouw, en verder leven, zoals dat van Anne, die haar broer verloor aan verslaving. Anne: “Mijn kinderen vertel ik dat hun oom een ster is. Als ze vragen welke, antwoord ik: ‘De mooiste’.” Lees hier meer over de uitzendingen van het weekend van 1, 2 en 3 december 2023.

Vrijdag 1 december 16:31 NPO1

Kijken

Nasr Joemman

De aai die ze gaf over zijn bol, haar liefdevolle woorden, het bemoedigende duwtje in de rug; Nasr denkt met veel dankbaarheid aan zijn moeder. Ze werd meer dan 90 jaar. Hij mist haar ontzettend. Elke vrijdag bezoekt hij het graf van zijn ouders, zoals gebruikelijk in de Islam.

Anne van Hulten

Anne is altijd gek is geweest op haar vrolijke broertje Wytze. Als Wytze steeds meer drugs nodig heeft om rust te krijgen in zijn hoofd, slaat het noodlot toe. Anne: “Mijn kinderen vertel ik dat oom Wytze een ster is. Als ze de sterrenhemel zien en vragen welke ster van hun oom is, antwoord ik: ‘De mooiste’.” Anne vertelt Marleen over haar broer terwijl ze op zijn herinneringsbankje zitten.

Kees Puijk

Warme herinneringen heeft Kees aan zijn ouders, zijn jeugd, hun vakanties samen en het gezellig puzzelen aan tafel. Rond Sinterklaas was er altijd een hoop plezier in huis.

Zaterdag 2 december 17:29 NPO2

Herhaling

Kijken

Kirsten Loef

Vince was een enthousiaste en vrolijke jongen. ‘Ik ben er!’ riep hij als hij binnenkwam, om daarna iedereen joviaal een knuffel te geven. Sinterklaas was zijn lievelingsfeest. Hij verheugde zich er altijd ontzettend op. Vince overleed plotseling op vijf-jarige leeftijd. Hoe kom je de decembermaand door met zo’n groot gemis? Zijn moeder Kirsten vertelt over Vince.

Emma, Cindy en Anna

Ze woonden met drie vrouwen in een huis; Cindy, haar moeder en haar oma. Cindy had een bijzondere band met haar oma. Marleen spreekt Cindy met haar dochters bij oma's graf. Gelukkig hebben haar dochters hun overgrootmoeder gekend.

Zondag 3 december 9:00 NPO2

Kijken

Frank Sijlbing

Bij het graf van zijn zoon staat een bankje, waar Frank regelmatig op zit. Met een glimlach denkt hij terug aan het veel te korte, maar vrolijke en volle leven van zijn zoon. Ondanks het grote verdriet ervaart Frank ook troost. Frank: “We geloven dat onze zoon nu bij God is.” 

Gerrie en Rudolf Woerts

Het is meer dan dertig jaar geleden dat Gerries broer overleed. Nog regelmatig bezoekt Gerrie met haar man Rudolf zijn graf. Gerrie had een bijzondere band met haar broer. 

Tessa's dochter (1,5) overlijdt plotseling: ‘Dat ik niet meteen ben gaan kijken, neem ik mijn hele leven mee’

Lees ook over:

Tessa's dochter (1,5) overlijdt plotseling: ‘Dat ik niet meteen ben gaan kijken, neem ik mijn hele leven mee’
Gedicht | De stilte spreekt

Lees ook over:

Gedicht | De stilte spreekt

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--