Ga naar submenu Ga naar zoekveld

'Hier op Terschelling voelt onze vader weer dichtbij' | TV 6, 7, 8 oktober

6 oktober 2023 · Leestijd 3 min

Hoe rouwt men op Terschelling? Op deze vrijdag zie je een bijzondere uitzending van 'Ik mis je' vanaf Terschelling. Ook op zaterdag en zondag delen nabestaanden weer liefdevolle herinneringen. Bekijk de programmering hier.

Vrijdag 6 oktober 16:35 uur op NPO1

Sietze, Fokko en Peter Keuning

Ik Mis Je is in deze speciale uitzending op Terschelling. Hoe wordt hier gerouwd, wanneer voel je het gemis, waar vinden de eilanders troost? De broers Sietze, Fokko en Peter Keuning komen regelmatig naar Terschelling, daar staat het gedenkbankje voor hun vader die plotseling overleed op het eiland. “Ik kan naar de begraafplaats gaan, maar dan voel ik hem niet. Hier op Terschelling voelt hij weer even dichtbij.”

Eline Wiegman

Hessel Wiegman, de vader van Eline, was een zeer bekende zeehondenredder op het eiland. Trots vertelt ze over zijn markante leven, maar ook hoe zeer ze hem mist. “Als ik naar de discotheek was geweest haalde hij me op en gingen we over het strand terug, en als we een zeehond vonden, kwam die bij ons in de auto. Of als je ‘s nachts naar het toilet ging, zat er een reiger naast de pot. Of jonge eendjes in bad. Op dat moment als puber heb je daar geen zin in. Maar als ik er nu naar terugkijk, dat is toch hilarisch?”

Hille van Dieren

Als je op Terschelling bent kun je niet om dit unieke wrakkenmuseum heen. Eigenaar en wrakduiker Hille van Dieren verzamelt al tientallen jaren hier zijn opmerkelijke vondsten. Buiten het museum staat zijn eigen gebouwde monument voor zijn overleden vrouw Hillie, de liefde van zijn leven. “Zij was mijn grootste vondst.”

Zaterdag 7 oktober 18:25 uur op NPO2

Herhalingen

Sylvia Feldmann

Sylvia's broer overlijdt onverwachts. Ze waren de twee jongsten in het gezin, maar ook als ze opgroeien, houden ze een sterke band.\

Annemarie Oppedijk

Annemarie Oppedijk is kwaad als haar moeder overlijdt. Maar nu komt er dankbaarheid naar boven voor wie haar moeder voor haar was.

Zondag 8 oktober 09:00 uur op NPO2

Kelly van der Bij

Het veilige plekje in haar jeugd was voor Kelly bij haar oma. Arm in arm shopten ze, ze schreven elkaar brieven en deelden hun geloof. Dat Kelly geen afscheid van haar kon nemen toen ze overleed is nog altijd een pijnlijke herinnering. Regelmatig is ze nog bij het graf van haar oma om even te zitten en een brief aan haar te schrijven om te vertellen wat er in haar omgaat.

Ramona van Melsen en Dennis van der Meulen

Beste vrienden Dennis en Ramona staan bij het graf van Ramona’s moeder. Een wijze moeder, waar je je ei kwijt kon en een moeder die voor je klaarstond. Ook Dennis heeft warme herinneringen aan haar, als overbuurjongen kwam hij veel bij hen over de vloer, het werd een tweede thuis.

Nicole verliest haar vader: ‘Als ik de ziekte ook heb, dan hoop ik te gaan zoals hij’

Lees ook over:

Nicole verliest haar vader: ‘Als ik de ziekte ook heb, dan hoop ik te gaan zoals hij’
Blog Bianca | ‘Zo mooi wordt het nooit meer, als die allereerste keer!’

Lees ook over:

Blog Bianca | ‘Zo mooi wordt het nooit meer, als die allereerste keer!’

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--