Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TV | 'Tijdens zijn ziekte hebben we intens van elkaar genoten'

Zaterdag 26 maart 2022 om 18:50 uur

24 maart 2022 · Leestijd 2 min

In Ik mis je op zaterdag 26 maart 2022 praten Arjan en Marleen met Angelique en Declan, Robert en Romana over rouw, troost en liefde voor wie ze missen.

Kijk nu

Angelique en Declan Smitt 

Angelique Smitt bekijkt samen met haar zoontje Declan (5) de tekeningen die ze heeft gemaakt van het afscheid van haar man Wolter. Dat helpt hen om het verlies te verwerken. Wolter is pas 40 als hij ernstig ziek wordt. Het ziekteproces gaat razendsnel. Toch kijkt Angelique niet alleen met verdriet op deze periode terug. Het is ook een tijd geweest waarin het gezin intens van elkaar heeft genoten. Angelique belooft Wolter door te gaan met leven. “Maak er iets moois van, voor jezelf en voor Declan!” zegt hij tegen haar. 

Robert en Romana Soekhai 

Robert en Romana bezoeken twee keer in de week het graf van hun vrouw en moeder. Terwijl ze daar naartoe lopen, klinkt een Korantekst vanaf hun telefoon. Romana legt uit: “Die tekst is een gebed voor mijn moeder.” Een jaar geleden hebben ze afscheid van haar moeten nemen. Het verlies is groot. Robert: “Mijn vrouw was iemand met charisma. Ze had een goed hart.” Bij het graf herinnert Romana zichzelf eraan om te leven zoals haar moeder dat heeft voorgedaan. “Zelfs op haar sterfbed wenste ze iedereen nog het beste toe.” 

TV | Susanne overleeft een auto-ongeluk, haar man Kees niet

Lees ook over:

TV | Susanne overleeft een auto-ongeluk, haar man Kees niet
TV | 'Mijn vader noemde me wel eens zijn 'cabrona', zijn krengetje'

Lees ook over:

TV | 'Mijn vader noemde me wel eens zijn 'cabrona', zijn krengetje'

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--