Ga naar submenu Ga naar zoekveld

TV | 'Mijn vader noemde me wel eens zijn 'cabrona', zijn krengetje'

Zondag 13 maart 2022 om 09:00 uur

12 maart 2022 · Leestijd 2 min

In Ik mis je op zondag 13 maart 2022 praten Arjan en Marleen met Lucero en Marjan over rouw, troost en liefde voor wie ze missen.

Kijk nu

Lucero Colón 

‘Puerto Rico is het land waar mijn vader vandaan komt. Wij spraken thuis Spaans,’ vertelt Lucero Colón. Als Lucero 17 is, krijgt ze een zoon. Haar vader staat dan vierkant achter haar. Hij is een opa- en vaderfiguur tegelijk voor haar zoon en dat maakt de band tussen vader en dochter nog sterker dan hij al is. Als presentator Marleen Stelling Lucero ontmoet, heeft Lucero net een periode van intensieve mantelzorg voor haar vader achter de rug. Lucero: "Hij was bedlegerig en eiste me helemaal op." Met een glimlach vervolgt ze: "Hij noemde me wel eens zijn ‘cabrona’ (krengetje) als ik hem bijvoorbeeld in de nacht geen koffie wilde brengen. Maar hij heeft me ook geleerd dat familie, liefde en geloof het allerbelangrijkste zijn." 

Marjan Deij 

'Henks grootste angst was om mij alleen achter te laten,' vertelt Marjan Deij. Hij overlijdt aan longkanker na een kort ziekbed. Voor Marjan is dit heel moeilijk. Ze valt in korte tijd 24 kg af van verdriet en ligt dagen in het donker op bed. Toch krijgt ze troost uit onverwachte hoek: haar hond Luna springt op haar bed en likt haar wang. Ze is niet alleen. 

Dit gesprek met Marjan Deij is een herhaling uit de aflevering van Zaterdag 3 april 2021 

TV | Arno en Melissa verliezen hun dochtertje van 8 maanden

Lees ook over:

TV | Arno en Melissa verliezen hun dochtertje van 8 maanden
TV | 'Mijn moeder was de laatste boerin van de Wakkerendijk'

Lees ook over:

TV | 'Mijn moeder was de laatste boerin van de Wakkerendijk'

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--