Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoe overleef ik de feestdagen? | Tip van Esther

28 december 2017 · Leestijd 2 min

Als je een dierbare moet missen, zijn de ‘feestdagen’ wellicht niet iets waar je naar uitkijkt. Vaak is het gemis, de ‘lege plek’, juist extra voelbaar. Hoe overleef je de decembermaand? Blogger Esther van Ik mis je laat zien hoe zij dit met haar gezin doet, sinds het overlijden van haar man Dennis.

Blogger Esther: ‘Onze ‘Memoryjar’ levert op Oudjaarsdag zowel huil- als lachbuien op.’

“De periode rond de kerstdagen is altijd zo’n tijd om even stil te staan bij het afgelopen jaar. Als je iemand waar je zo veel van hield moet missen, is het een moeilijke tijd. Ondanks het verdriet en gemis het hele jaar door, iedere dag, ieder uur, zijn er nog steeds lichtpuntjes. Vooral rond de kerstdagen zijn die vaak moeilijk te zien.

Het hele jaar staat bij ons een ‘memoryjar’ op een prominente plek in het huis. Leuke uitspraken, bijzondere, maar ook verdrietige gebeurtenissen schrijven we op een briefje en stoppen we in deze pot. Ook bioscoopkaartjes, visitekaartjes van een restaurant waar we zo’n leuk etentje hadden, een toegangsbewijs, een herinnering aan een overwinning zoals het uitlopen van de halve marathon. Oudjaarsdag gooien we de pot leeg. We maken het gezellig met lekkere hapjes, een drankje en goeie muziek. Dan lezen we om beurten een briefje voor. Ieder jaar weer beseffen we daardoor weer dat we niet alleen verdrietige momenten hebben, maar dat er ook nog heel veel lichtpuntjes zijn. Het levert zowel huil- als lachbuien op.

Count your blessings!

Ik wens iedereen heel fijne, liefdevolle kerstdagen toe. Maak er een mooie herinnering van.

Esther van der Plaat

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--