Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gedicht | ‘Dans tot je de weg weer weet’

8 juli 2021 · Leestijd 2 min

Helemaal los gaan. ‘Dansen tot je de tijd vergeet.’ Als je rouwt om het verlies van een dierbare, wil je soms je verdriet even niet voelen. Bijvoorbeeld door heel hard te dansen. Over dat gevoel schrijft Imgmar Heytze heel treffend in zijn gedicht ‘Los’.

Los

Dans en je weet dat je bestaat
Dans een dans op hete kolen
Dans de gaten in je zolen
Dans tot de planeet vergaat

Dans als alles is gezegd
Dans tot je de tijd vergeet
Dans zoals je ademhaalt
Dans tot je de weg weer weet

Dans om nooit meer stil te staan
Dans de sterren en de maandag
Dans de bomen en het bos
Niets meer vast en alles los

Imgmar Heytze

Leven met de dood

Welke woorden geven jou kracht en troost om verder te leven nadat je een dierbare bent verloren? Die vraag stelde Leo Feijen aan nabestaanden en rouwdeskundigen, zoals Manu Keirse, Hans Bouma en Daan Westerink. Ze kozen elk vijf teksten of gedichten uit, zoals Los van Imgmar Heytze en legden uit waarom juist deze woorden hen houvast bieden op momenten dat ze verdrietig zijn. Alle gedichten en teksten bundelde Leo Feijen in het boek Leven met de dood.

Het gedicht Los is met toestemming van uitgeverij Ten Have overgenomen uit deze bundel. Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze inhoud is niet toegestaan zonder toestemming van de uitgever

Disclaimer

Bovenstaand gedicht en afbeelding is met toestemming van Imgmar overgenomen. Kopiëren, verspreiden en elk ander gebruik van deze inhoud is niet toegestaan zonder toestemming van de schrijver.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--