Ga naar submenu Ga naar zoekveld

“De wereld ligt nog steeds aan je voeten”

1 augustus 2017 · Leestijd 2 min

Als Ina’s man weet dat hij binnenkort zal overlijden, geeft hij zijn vrouw tijdens hun vakantie op Madeira een mooi advies: blijf reizen. Ina: “Juist dat voorstel van hem heeft me na zijn overlijden enorm geholpen om de draad weer op te pakken.”

Reizen

Het stel had samen al veel van de wereld gezien en Ina’s man moedigde haar aan om dit te blijven doen. “Met het rugzakje vol zelfvertrouwen dat hij me heeft gegeven, durfde ik na zeven maanden zonder hem mijn eerste reis te maken”, schrijft Ina op Margriet.nl. “‘Ik leef weer,’ zei ik achteraf. Waarna nog vele reizen volgden, met vrienden, in groepen en ook alleen.”

Onverwachte wendingen

Op de website van Margriet doet Ina een oproep aan andere vrouwen die hun geliefde missen: “volg je hart en blijf niet hangen in verdriet en gemis.”

“Laat je niet leiden door beperkende gedachten en meningen”

Het leven houdt volgens haar niet op en je moet juist blijven doen wat je leuk vindt. Omdat ze naast het reizen ook structuur nodig had, is ze bijvoorbeeld vrijwilligerswerk gaan doen waarna ze een vaste aanstelling kreeg. “Zo zie je maar: het leven kan onverwachte wendingen nemen. De wereld ligt nog steeds aan je voeten, als je je niet laat leiden door beperkende gedachten en meningen, van jezelf en anderen.”

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--