Ga naar submenu Ga naar zoekveld

David mist zijn goede vriend Rolf

31 oktober 2016 · Leestijd 2 min

Voor veel jongeren is het hun grootste angst: een dierbare verliezen. David (23) begroef vorig jaar zijn goede vriend Rolf en mist hem nog steeds.

Typisch Rolf

“Ik zat achter mijn bureau toen Rolf belde”, vertelt David. “Hij zei: ‘Ze kunnen niets meer voor mij doen’. Maar ook gelijk: ‘Ik moet mijn hulp bij God zoeken.’ En dat is typisch Rolf. Welk nieuws hij ook kreeg, hij probeerde toch van elke dag te genieten en God te danken.

Ik mis Rolf nog steeds. Hij was zo’n vriend voor wie je de beste plek in je agenda reserveert.”

Vragen aan God

“Ik geloof in God en heb vertrouwen in zijn hulp, ook toen de kanker door Rolfs hele lichaam zat. Maar ik dacht ook: waarom heeft U het zo ver laten komen? In mijn eigen relatie met God heeft de ziekte en het verlies van Rolf nieuwe waardevolle eyeopeners voor me opgeleverd, over het leven, over geloven. Dat vind ik tegelijk het moeilijke – en dubbele – van het verhaal, want als Rolf niet ziek was geworden, dan was ik niet de persoon geweest die ik nu ben.”

Trui van Rolf

Na Rolfs dood mocht ik van zijn ouders in zijn kledingkast op zoek naar mooie items. De trui die ik op de foto aanheb, is van Rolf geweest. Het voelt bijzonder om zijn kleding een tweede leven te geven.

Wijn drinken in de hemel

Namens Rolf wil ik zeggen: ‘Wat er ook gebeurt, vertrouw op God en geniet van je leven.’ Zelf zei hij: ‘Er is niets mooiers dan wijn drinken in de hemel.’ Daar denk ik aan als ik hem heel erg mis.”

  • David (23) heeft zijn studie Management, Economie en Recht afgerond en daarna een jaar vrijwilligerswerk in Israël gedaan. In dat jaar overleed zijn goede vriend Rolf aan kanker.
  • Dit artikel verscheen eerder in BEAM Magazine. Wil je een proefexemplaar ontvangen? Vraag er dan hier een aan.

Tekst: Jacqueline Mulckhuijse | Beeld: Goed Folk

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--