Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blog Sanne | De meeste dingen komen goed

8 november 2019 · Leestijd 3 min

Als Sanne met haar zoontjes bij de kinderboerderij is, krijgt ze een vervelend bericht over haar werk. Tegelijk voelt ze: wat er ook gebeurt, de meeste dingen komen wel goed. Want het contrast is groot, met dat ene verlies dat nooit meer goed komt.

Kinderboerderij

De week begon en ik voelde me onrustig. Er speelde van alles op de achtergrond en ik kon het niet uit mijn hoofd zetten. Iets gaan doen, leek me voor nu het fijnst. Afleiding. Het werd de kinderboerderij. We fietsen naar de andere kant van de stad en kijken naar de kippen, geiten, pony’s en vooral de tractors zijn in trek bij de jongens. Het is inmiddels eind van de middag. Net voor sluitingstijd. Ik kijk toe hoe goed de jongens zich vermaken. De speeltuin intrekken. Oh ja, hiervan heb ik ook nog een foto van Roos, van een paar jaar terug. Het speelt ineens in mijn gedachten.

‘Dan krijg ik een berichtje waarvan ik wist dat het zou komen.’

Het stuk fietsen, met de kids eropuit. Het geeft wat rust in veel onrust. Dan krijg ik een berichtje waarvan ik wist dat het zou komen. Over mijn werk en dat het stopt. Het is sluitingstijd, de kinderboerderij gaat dicht. Ik loop terug en verzamel de jongens. We fietsen weer naar huis.

‘Het komt wel goed’

Later vertel ik aan anderen over mijn werk en mijn zoontje Boaz vangt het op. Hij vraagt wat ik nu ga doen. Blijf ik thuis? Dat zou hij wel graag willen. Ik moet erom glimlachen en vertel hem hoe het zit en sluit af met: ‘Het komt wel goed.’

‘Mijn baan staat in schril contrast bij dat wat ik werkelijk ben kwijtgeraakt.’

De meeste dingen komen goed. Ook dit. Ik kan niet eens bij het gevoel van wat dit betekent voor mij. Ik denk aan Roos en dat wat niet goed komt. Mijn baan staat in schril contrast bij dat wat ik werkelijk ben kwijtgeraakt. Verliezen en niet meer vinden. Al het andere is bijzaak geworden.

Verder

Er is onzekerheid over hoe nu verder. Als ik de volgende dag naar buiten loop, waait de wind stevig. Als een stevige wind waaien ook de woorden en emoties door mijn hoofd. Ik stap verder en loop vast wel weer ergens binnen. Ik vertrouw erop, de meeste dingen komen goed.

Geschreven door

Sanne Dekkers

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--