Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Blog Esther | ‘Daar gaat mijn gespaarde geld’

29 september 2022 · Leestijd 3 min

De hoge energieprijzen zorgen ook bij Esther voor stress. Ze denkt na over oplossingen en mist haar overleden partner Dennis. Wat zou hij doen?

“Mam, het is al zo lang geleden dat we sushi hebben besteld! Zullen we dat vanavond doen? Please!” Mijn dochter heeft gelijk. Het is idd al een tijdje geleden. Ik kijk naar mijn banksaldo en moet Isa teleurstellen. Sorry lieverd, maar op dit moment heb ik daar het geld niet voor. Met een betreurd gezicht rijden we naar de supermarkt.

Energierekening

'Allerlei oplossingen schieten voorbij'

Een paar weken geleden kreeg ik van mijn energiemaatschappij een mailtje met mijn nieuwe maandbedrag. Slik…. Zoveel?! Alle berichten over de hoge energieprijzen gingen een beetje langs mij heen. Ik betaalde immers nog het oude tarief en het zou toch allemaal wel meevallen. Nou, dat viel allemaal niet mee. Ik betaal ineens het dubbele en wat ik normaal maandelijks kan sparen voor leuke uitjes en vakanties moet ik ineens overmaken naar de energiemaatschappij.

Ik leg het even naast mij neer. Het is vrijdagavond en na het eten vertrek ik op de fiets naar mijn vriendin voor haar verjaardag. Ik heb er zin in. Lekker even weg, kletsen met iedereen en een wijntje drinken. Goed begin van het weekend!

Tollend hoofd

Nog geen uur na binnenkomst hoor ik de eerste verhalen over de hoge energieprijzen. Ik val er middenin en vertel ook over mijn hoge rekening. Allerlei oplossingen schieten voorbij. Je moet een warmtepomp nemen! Een elektrische boiler! Ik zou de kachel niet meer aan doen deze winter! Koud douchen, dat moet je doen! Met een knoop in mijn maag loop ik naar de keuken en schenk nog wat in.

'Ik lig de hele nacht wakker'

De rest van de avond tolt het allemaal door mijn hoofd. Ik lig de hele nacht wakker. Wat als het nog verder omhoog gaat? Maandag vraag ik gelijk of ik meer kan werken. Helaas… niet mogelijk. 

Waren we nog maar met z’n tweeën, dan hadden we samen oplossingen bedacht en voelde het minder benauwd. Dan konden we deze lasten samen dragen.Doe ik het wel goed zo? Had Dennis hetzelfde gedaan? Wat kan ik nog meer doen?

'Had Dennis hetzelfde gedaan?'

Goedkoop en heel gezellig

Thuisgekomen uit mijn werk ligt er een brief van de Belastingdienst. Er is iets niet goed gegaan met mijn aangifte. Binnen twee maanden moet ik € 900 betalen. Daar gaat mijn gespaarde geld…

Ik haal een homemade sushipakket en stel Isa voor om samen sushi te maken. Stukken goedkoper en heel gezellig. 

Hanneke verliest haar client: ‘Wie mist hem nu eigenlijk?’

Lees ook over:

Hanneke verliest haar client: ‘Wie mist hem nu eigenlijk?’
Sharita (38) verliest haar partner: ‘Mijn lichaam hunkerde naar intimiteit’

Lees ook over:

Sharita (38) verliest haar partner: ‘Mijn lichaam hunkerde naar intimiteit’

Geschreven door

Esther van der Plaat

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--