Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Alida’s zoon Jaymie (22) kwam door geweld om het leven

11 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Het is zomer. Een tijd waar veel mensen naar uitkijken: Samen met familie of vrienden op pad, genieten van de vrije tijd en van mooi weer. Nadat haar zoon Jaymie in januari van dit jaar door geweld om het leven komt, kijkt ook Alida Sadjid (41) reikhalzend uit naar de zomer. Een betere tijd na zes donkere maanden. Toch valt juist in deze periode het gemis van Jaymie haar extra zwaar.

Met Indonesische roots aan zijn vaders kant, had Jaymie altijd al een mooi tintje. Maar als het zomer werd en de zon doorkwam, zat Jaymie toch direct buiten in hoop nog wat bij te kleuren. “De zomer was echt de tijd van Jaymie, hij hield enorm van dat seizoen. Hij was geregeld op het strand te vinden en ging met zijn vrienden op vakantie. Bovendien waren de watermeloenen niet aan te slepen”, vertelt Alida. Deze zomer zou het weer zo zijn, of misschien zelfs mooier. Sinds ruim een halfjaar had Jaymie namelijk ook een vriendin, waarmee hij de toekomst wel voor zich zag.

‘Met het hele gezin aan tafel voelde ik me de koning te rijk’

“Het ging zo goed met hem. Hij had eindelijk een opleiding gevonden die perfect bij hem paste. Hij deed de opleiding tot leraar aardrijkskunde en vond het fantastisch. Door de coronacrisis was hij in 2020 ook wat vaker thuis.” Als moeder geniet Alida enorm van de momenten samen met het gezin thuis. “Met zijn vieren aan tafel voelde ik me de koning te rijk.” Zo voelt het ook op zaterdagmiddag 30 januari. “We hadden allemaal lekker uitgeslapen en ik had broodjes gehaald. We hadden het zo goed met z’n vieren.” Jaymie vertrekt eind van de middag naar zijn werk en spreekt daarna af met vrienden. In verband met de avondklok besluit hij te blijven slapen bij een goede vriend. “Hij ging enorm blij en vrolijk van huis weg.”

Als de volgende ochtend om half acht de deurbel klinkt, loopt Alida’s man naar beneden om de deur te openen…

Lees verder op de website van Eva.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--