Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Nieuws | De terminaal zieke 7-jarige Filip wilde niets liever dan begraven worden bij zijn moeder

28 maart 2017 · Leestijd 2 min

De zevenjarige Filip was nog erg jong toen zijn moeder in 2011 overleed aan de gevolgen van kanker. Samen met zijn vader hebben ze de herinnering aan haar levend gehouden. Tot grote schrik bleek Filip in september 2016 zelf leukemie te hebben en hij overleed vorige week vrijdag. Zijn laatste wens: begraven worden in dezelfde kist en hetzelfde graf als zijn moeder…

In het nieuwsbericht van de Daily Mail is te lezen waarom de kleine Filip zo graag in hetzelfde graf begraven wilde worden: “Dan ben ik dichtbij mijn moeder in de hemel en dan kan zij goed voor me zorgen en op me passen.”

Van Polen naar Engeland

Filip met zijn vader Piotr
Filip met zijn vader Piotr.

Het gezin Kwasny komt uit Polen, waar in 2011 moeder  Agnieszka op haar 33e stierf aan de gevolgen van kanker. Piotr (40) en zij waren nog maar twee jaar getrouwd. Een aantal jaren later verhuisde Piotr samen met Filip naar Engeland.

Laatste wens met hulp van crowdfunding

Toen bekend werd dat de leukemie van Filip niet meer te behandelen was, heeft Piotr dit met zijn zoon besproken. Het brak zijn hart om te horen dat Filip al snel het idee kreeg dat hij in dezelfde kist en hetzelfde graf als zijn moeder begraven wilde worden.

Piotr heeft via een crowdfundings-actie geld bij elkaar verzameld om deze wens van Filip mogelijk te maken. Hij is ontzettend dankbaar dat dit gelukt is.

Nooit vergeten

Piotr: “Mijn kleine jongen is nu weg en laat een grote leegte in mijn hart achter. Maar we zullen hem nooit vergeten en we blijven altijd van hem houden.”

Lees meer in het artikel op de Daily Mail of op de website van het AD.

Foto’s: Facebook vader Piotr

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--