Ga naar submenu Ga naar zoekveld

3 Tips om Oud & Nieuw te ‘vieren’ terwijl je hoofd er niet naar staat

30 december 2016 · Leestijd 3 min

Staat je hoofd helemaal niet naar Oud & Nieuw, omdat je een dierbare bent verloren en geen zin hebt in gezellig doen? Dan hebben we 3 tips voor je om Oud & Nieuw toch te ‘vieren’.

Wanneer een dierbare is overleden dan ben je wellicht blij dat die moeilijke decembermaand eindelijk ten einde komt. Misschien zie je nog wel op tegen Oud & Nieuw en staat je hoofd er helemaal niet naar. Dan hebben we drie tips voor je om hoop en troost te putten uit Oud & Nieuw.

Tip 1: Kijk terug op het afgelopen jaar

Oud & Nieuw is bij uitstek een moment om even te bezinnen. Wat is er eigenlijk allemaal gebeurd het afgelopen jaar? Sta stil bij de moeilijke en verdrietige momenten en bij de momenten en gebeurtenissen waarvoor je dankbaar bent. Sluit af met de dingen waarvoor je dankbaar bent. Je zult merken dat dit je een positiever gevoel geeft en het kan je troost en hoop geven voor het nieuwe jaar.

Tip 2: Maak plannen voor het nieuwe jaar

De start van een nieuw jaar kan je overweldigen. Een heel nieuw jaar zonder je dierbare, hoe kom je daar doorheen? Plan daarom alvast een aantal leuke dingen, waarbij je zorgt dat je niet alleen bent.
Kun je wellicht lekker uit eten met een vriend of vriendin, een mooie natuurwandeling maken of samen met een andere vader of moeder alle kinderen meenemen naar een speelpark. Plan dingen waarvan je weet dat je er energie van krijgt en dat het je weinig energie kost om het te regelen.

Tip 3: Maak Oud & Nieuw gezellig voor jezelf

Maak het gezellig in huis. Je hebt er misschien helemaal geen zin in, want je voelt je helemaal niet vrolijk en gezellig. Toch helpt het juist dan om goed voor jezelf te zorgen en het gezellig in huis te maken.
Laat het vieren van Oud & Nieuw niet op de dag zelf aankomen, maar nodig mensen uit. Of nodig jezelf bij familie, vrienden of kennissen uit, als je op ziet tegen het organiseren ervan. Zo ben je zeker dat je met Oud & Nieuw niet alleen bent. Deel met hen van te voren ook of je juist wel of liever niet met elkaar bij het gemis wil stil staan.

We wensen je veel sterkte en kracht toe voor het nieuwe jaar.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--