Wereldkankerdag – Verhalen van Ik mis je-bloggers

Vandaag, 4 februari, is het Wereldkankerdag. Mensen over de hele wereld staan stil bij kanker. Een ziekte met zoveel gezichten, komt dichtbij door persoonlijke verhalen. Bij Ik Mis Je vertellen bloggers Bertine en Esther hun verhaal met kanker.

Over leven na kanker

Vandaag is het Wereldkankerdag. Veel mensen verliezen een dierbare aan deze ziekte. Voor hen is kanker verbonden aan een verhaal, een persoon. Na het overlijden wordt het leven anders.

Ik mis je-bloggers Esther en Bertine kregen beiden te maken met verlies van een dierbare door kanker. Eén ziekte, twee heel verschillende verhalen van verdriet, gemis en dierbare herinneringen. En hoe het leven er voor hen nu uit ziet. Voor Wereldkankerdag zetten we twee blogs van Esther en Bertine hieronder in de aandacht.

 

Esther – verloor haar man Dennis

Vader zoontje

Esther is 36 jaar en sinds 2012 weduwe. Sinds het overlijden van haar man Dennis aan kanker, zorgt ze alleen voor hun stoere zoon en dochter.

Bertine – verloor haar zoontje Daan 

nieuw-jaar-Daan-Bertine

Bertine is 40 jaar, getrouwd en trotse moeder van drie kinderen. Haar oudste zoon Daan is in juli 2016 overleden aan leukemie.

Wereldkankerdag

Wereldkankerdag is door de Union for International Cancer Control (UICC), uitgeroepen tot wereldkankerdag-2017-logointernationale bewustwordingsdag. Het doel is om de bewustwording rondom deze ziekte te vergroten en om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen. Daarnaast ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker te onderstrepen. De UICC is de internationale organisatie voor kankerbestrijding.

Bekijk ook