Na een dag genoeg geld opgehaald voor grafmonument Madeleine

François komt als vluchteling uit Congo naar Nederland. Hij krijgt een verblijfsvergunning en laat zijn drie kinderen ook over komen. Na alle ellende in Congo slaat in Nederland het noodlot toe: Madeleine, het 14-jarige dochtertje van François, verdrinkt tijdens een schoolkamp.

Madeleine is begraven in Eindhoven, maar geld voor een mooi grafmonument heeft haar vader niet. Middels een crowdfundingsactie is er inmiddels in een dag ruim tweeduizend euro opgehaald zodat François een mooi grafmonument voor zijn dochter kan uitzoeken. Hartelijk dank voor alle donaties, dat is heel waardevol!

(Tekst gaat verder onder de video)

Roze bloemen

‘Mijn kinderen hebben oorlog, honger en malaria en allerlei ziekten overleefd. Toen ze uit Congo kwamen, heb ik hen beloofd dat ze geen pijn, geen tranen of honger meer zouden hebben. En dan verdrinkt Madeleine hier’, vertelt François. ‘Ik was intens verdrietig. Toen ze opgebaard was in het mortuarium heb ik elke dag bij haar gezeten en uren gehuild.’

‘Madeleine hield van de kleur roze. Daarom heb ik een roze overhemd aangetrokken bij de uitvaart. Dat heb ik daarna nooit meer aangedaan. Het hangt in mijn kast en het doet mij aan haar herinneren. Twee dagen na de begrafenis heb ik twee rozenstruiken gekocht. Die bloeien in de zomer met roze bloemen. Geld om een mooi graf te maken heb ik niet.’

Ik mis je

In het tv-programma Ik mis je vertelt François zijn verhaal. Houd onze website in de gaten om te kijken wanneer zijn verhaal wordt uitgezonden. Tijdens de opnames voor droeg François voor het eerst weer zijn roze overhemd.

Bekijk ook