Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zondag 13 oktober 2019, 8:55 uur op TV

6 oktober 2019 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Maaike van der Graaf

‘Denk je dat ik in de hemel iets met kleuren mag doen?’ Dat vraagt de moeder van Maaike van der Graaf aan haar dochter kort voor ze overlijdt. Als kleur- en stijlanalist heeft ze de gave om mensen zich mooi te laten voelen. Dat is een van de dingen die ze los moet laten als ze melanoomkanker krijgt.

Jorine Renkema

‘Je bent goed zoals je bent’, dat is wat Jorine Renkema van haar opa meekrijgt in een periode waarin ze niet goed in haar vel zit. Een les van onschatbare waarde waaraan ze nog vaak wordt herinnerd. Waar haar opa is nu hij is overleden? ‘Ik hoop dat hij bij God is en daar zit te chillen.’

Alie Groenwold en Jaap Penninga

‘Ik heb mijn knieën blauw gebeden, maar God hoort mij niet,’ zegt Bouwe, de broer van Alie Groenwold en Jaap Penninga. Het grootste deel van zijn leven lijdt hij aan manische depressies met daarin goede momenten maar ook donkere periodes. Bouwe overlijdt door zelfdoding. Hoe kijken Jaap en Alie terug op zijn leven?

Doorpraten

Ben je zelf iemand verloren door zelfdoding en wil je daarover praten? Je kunt altijd gratis bellen met het nummer 0900-0113 voor een gesprek en aan hen je vragen stellen. Je kunt daar ook terecht als je zelf te maken hebt met gedachten over zelfdoding. Ook kun je via de website www.113.nl gratis en anoniem chatten met deskundige vrijwilligers. 

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--