Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaterdag 6 april 2019, 18:10 uur op TV

31 maart 2019 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Broeder Adelbert Klaassens

‘Als je zo vrolijk kunt zijn in het klooster, is het vast niet zo angstig als ik denk.’ Dat denkt de 15-jarige broeder Adelbert als hij broeder Nol ontmoet. Broeder Nol is vrolijk en vertelt graag moppen. Vierentwintig jaar later treedt broeder Adelbert in. Er ontstaat een hechte band tussen de broeders. 

Jan Pot  

Als Jan Pot bij het graf van zijn ouders over zijn moeder praat, straalt zijn gezicht. Zijn moeder – een nuchtere, resolute vrouw – is voor Jan een baken en houvast in moeilijke tijden. In de laatste jaren van haar leven kan hij wat terugdoen. Hij verzorgt haar tot aan haar dood. Ze wordt 91 jaar.

Esther Vos 

Als de moeder van Esther Vos op sterven ligt, is Esther hoogzwanger. Zij en haar man weten zelf nog niet of ze een jongen of een meisje zullen krijgen. Bij haar moeders bed maakt Esther de envelop open, waarin staat wat het zal worden.  

Maureen Rutten  

Met 37 weken zwangerschap krijgt Maureen Rutten een inwendige bloeding. Haar dochter Chloë moet gehaald worden. Door zuurstofgebrek kan ze niet overleven. Als Maureen en haar man ruim vier jaar later een zoon krijgen, wordt ze in plaats van een onzichtbare een zichtbare moeder.  

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--