Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaterdag 21 november 2020, 19:15 uur op TV

15 november 2020 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Heidi van den Hout 

‘Als iemand doodgaat, dan eindigt de liefde niet,‘ is de ervaring van Heidi van den Hout. Haar man John (37) krijgt in 2007 leukemie en moet de dag na zijn opname gelijk in quarantaine. Heidi kan alleen via het raam en via de telefoon met hem praten. Wanneer er foto’s voor onderzoek worden gemaakt, kan ze eindelijk weer eens zijn hand vasthouden. ‘Ik hou van je! Tot ziens!’ zijn haar laatste woorden als hij wordt weggereden. 

Theo Schilperoord 

Theo Schilperoord is 15 jaar oud als hij op slag verliefd wordt op Jeannette. Twintig jaar later trouwen ze. Theo herinnert zich nog als de dag van gisteren hoe prachtig Jeannette eruitzag. In 2015 overlijdt ze aan longkanker. Theo: ‘Ik ben nu 5 jaar verder, maar ik ben nog steeds aan het verwerken.’ 

Janneke Doornebal 

Xander, de man van Janneke Doornebal, krijgt totaal onverwacht een hartstilstand als hij voor zijn werk in Engeland is. Diezelfde avond zit Janneke al naast zijn bed in Birmingham, waar hij in coma ligt. Wat kan ze doen? “Bij hem zitten, zijn hand vasthouden en zeggen: ‘Liefie, kom alsjeblieft terug, ik ben bij je.’ En afwachten, afwachten, afwachten.” 

Martin Sprenger 

Als Martin Sprenger 12 jaar is, overlijdt zijn vader binnen enkele weken aan longkanker. Voor Martin is dit een heftige tijd. Veel later komt hij in zijn werk als decaan in gesprek met studenten die hem vertellen over hun verdriet bij het verlies van een ouder. Daardoor gaat hij zich afvragen: ‘Hoe is dat eigenlijk bij mij gegaan?’ Met behulp van een psycholoog durft hij terug te gaan naar de moeilijke dagen van 1971.

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--