Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zaterdag 18 juli 2020, 19:20 uur op TV

12 juli 2020 · Leestijd 2 min
Bekijk de aflevering

Gert Reinders

Als Gert en Jannie Reinders thuiskomen van een weekendje weg, belt de dokter met een ernstige mededeling. Jannie heeft leukemie. De levensverwachting is slechts een paar weken. Het ongeloof is groot, want Jannie voelt zich niet ziek. Ze vecht voor het leven, maar ondertussen bereidt ze zich wel voor op alle scenario’s. Na haar overlijden vindt Gert regelmatig lieve briefjes van zijn vrouw.

Jan Hofstede

‘Nooit meer hoor ik haar stem, haar lach, krijg ik die knipoog of dat vluchtige kusje,’ zegt Jan Hofstede. Als zijn vrouw Harmpje net is overleden, telt hij de dagen dat ze er niet meer is. Inmiddels is hij vier jaar verder. Toch went het maar niet. Er zijn dagen dat het wel een beetje lukt, maar hij mist haar nog elke dag.

Odilia en Rozemarijn Zijlstra

‘In die laatste periode hebben we besloten onze moeder geen dag meer alleen te laten. We wilden nog herinneringen maken met een gouden randje.’ Dat vertellen Odilia en Rozemarijn Zijlstra. Hun moeder heeft darmkanker en ligt in een hospice. Ze organiseren daar zelfs nog een trouwjurkensessie. Zo kan hun moeder ze toch nog in een trouwjurk zien.

Deze aflevering is een herhaling van de uitzending op zaterdag 9 mei

Misschien ook wat voor jou

Ontvang bemoedigende artikelen en verhalen in je mailbox

We sturen je elke week een selectie van indrukwekkende verhalen en inspirerende artikelen.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--